προκαλώντας εντάσεις γύρω από την Ταΐβάν, όπου το ενδεχόμενο μιας επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, προκαλεί την οργή του Πεκίνου.
«Η Ουάσινγκτον αποσταθεροποιεί τον κόσμο. Ούτε μία σύγκρουση δεν έχει διευθετηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, όμως πολλές έχουν προκληθεί», ανέφερε στον λογαριασμό της στο Telegram η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.
Η Ρωσία προσεγγίζει την Κίνα
Η Πελόζι ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα μια περιοδεία σε διάφορες ασιατικές χώρες που κινδυνεύει να προκαλέσει μια αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω μιας επίσκεψης στην Ταϊβάν που δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως θεωρείται όλο και πιο πιθανή.
Η Κίνα θεωρεί πως η Ταϊβάν αποτελεί μέρος του εδάφους της, που πρέπει να επανενωθεί, με τη βία αν χρειαστεί, και πολλές φορές έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον εναντίον μιας επίσκεψης της υψηλόβαθμης αξιωματούχου, την οποία θα θεωρούσε μεγάλη πρόκληση.
πληροφορίες iefimerida/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για εκεχειρία: «Εδώ και δύο εβδομάδες, οι άνθρωποι της Μ. Ανατολής υποφέρουν»
- Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα – Κρατείται ο ένας εξ αυτών
- Ευρωπαϊκή διάκριση για το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός από το European Heritage Hub
- Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας εκτιμά πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει εντός λίγων εβδομάδων
- Αραγτσί: Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει παρά μόνο όταν το Ιράν θα είναι “βέβαιο” ότι δεν θα ξανασυμβεί
- Ο ΙΣΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για αντικειμενική κοστολόγηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων
- Ανάρτηση ΥΠΕΝ Σ. Παπασταύρου για την συμπλήρωση ενός χρόνου στο υπουργείο
- ΕΦΕΤ για Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: Στο επίκεντρο ασφάλεια προϊόντων και εμπιστοσύνη καταναλωτών
- Λίβανος: Ήγετικό στέλεχος της παλαιστινιακής Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα
- Πόλεμος στο Ιράν: Το Ισραήλ εγκρίνει “έκτακτο” κονδύλι στον προϋπολογισμό









