Φθάσαμε πια αισίως στο απίστευτο Leopard 2 A7V, γερμανική αναβάθμιση

Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2017 20:40

Ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall ανακοίνωσε την ανάθεση σύμβασης από το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας

για την αναβάθμιση μέρους του στόλου αρμάτων μάχης Leopard 2 των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και την παροχή συναφών υπηρεσιών

Η σύμβαση αφορά την αναβάθμιση 104 αρμάτων μάχης Leopard 2, τη διαμόρφωση Leopard 2 A7V που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, έχει ύψος 118 εκατ. ευρώ και προβλέπει την παράδοση των πρώτων αναβαθμισμένων μονάδων το 2020, σύμφωνα με το defence-point.

Από τα 104 άρματα τα 68 είναι της έκδοσης Leopard 2A4 (προφανώς από το απόθεμα που διατηρείται σε αποθήκευση), τα 16 της Leopard 2A6 και τα 20 της Leopard 2A7.

Θα εγκατασταθούν στα άρματα νέο τηλέμετρολέιζερ και σύστημα θερμικής απεικόνισης. Θα αναβαθμιστούν ο υπολογιστής του Συστήματος Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) και τα χειριστήρια του πληρώματος με αντικατάσταση των εξαρτημάτων που παρουσιάζουν προβλήματα παλαιότητας.

Επιπρόσθετα, η Rheinmetall θα παράγει 68 πυροβόλα L55A1 διαμετρήματος 120 χλστ. και μήκους σωλήνα 55 διαμετρημάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν στα 68 Leopard 2A4. 

Με την τοποθέτηση του νέας έκδοσης πυροβόλου, τα εν λόγω άρματα μάχης θα μπορούν να βάλλουν την τελευταία γενεά βλημάτων κινητικής ενέργειας στο ανώτερο μέρος του φάσματος πιέσεων του πυροβόλου.

Ας σημειωθεί ότι στο σύνολο τους τα 104 αναβαθμισμένα άρματα μάχης θα μπορούν επίσης να βάλλουν το προγραμματιζόμενου πυροσωλήνα πυρομαχικό πολλαπλών χρήσεων DM11 (επίσης κατασκευής της Rheinmetall).

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!