ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύγκριση δυνάμεων, κυρίως ως προς την ετοιμότητα και το ανθρώπινο δυναμικό.

Επτά κλήσεις μέσω δορυφορικού τηλεφώνου προς βάσεις του Πολεμικού Ναυτικού,

Σε μια ακόμη άσκηση του Ρώσικου στρατού,

O γερμανικός Στρατός με ιστορία σις άριστα εκπαιδευμένες μονάδες τεθωρακισμένων, φαινεται πως σήμερα βρίσκεται σε κρίση.

Ο σκοπός της άσκησης

Dubai Air Show 2017 (Βίντεο)

Θαυμάστε τις εμφανίσεις των μαχητικών, αλλά κι ελικοπτέρων κι άλλων αεροσκαφών,

Παγίδευση θηραμάτων στην ύπαιθρο

Η χρήση παγίδων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να πιάσετε κάτι σε κατάσταση επιβίωσης.

Έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα, έναντι μιας κυνηγετικής καραμπίνας, ενός τόξου και γενικά οποιουδήποτε όπλου. Αυτό είναι ότι δεν απαιτείται η φυσική σας παρουσία για το πιάσιμο του θηράματος, οπότε εξοικονομείτε χρόνο και μπορείτε να ασχοληθείτε και με λοιπές εργασίες που έχετε προγραμματίσει. Επιπλέον κάνετε οικονομία στα φυσίγγια σας, βέλη κλπ και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε καλύτερα αν απειληθεί η ζωή σας. Υπάρχουν φυσικά κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να είστε επιτυχείς στην παγίδευση θηραμάτων:

   1. Αποφασίστε το είδος του ζώου που θέλετε να πιάσετε και φτιάξτε την ανάλογη παγίδα. Δεν κάνουν όλες οι παγίδες για όλα τα είδη θηραμάτων.

   2.  Πρέπει να ξέρετε καλά τον τρόπο κατασκευής παγίδων και να έχετε εξασκηθεί αρκετά με αυτές πριν την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού, για να μπορείτε να τις κατασκευάζετε πιο γρήγορα, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και να φτιάχνετε περισσότερες από μια, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες αποτελεσματικής παγίδευσης. Σε μια κατάσταση επιβίωσης όταν θα είστε υπό πίεση, εξαντλημένοι και αντιμέτωποι με κάθε είδους κακουχίες δεν υπάρχει περιθώριο να μάθετε εκείνη τη στιγμή πως φτιάχνονται παγίδες. Ο εκνευρισμός από τις πρώτες αποτυχίες θα σας αγχώσει και θα μειώσει την τεχνική σας δεξιότητα και την δυνατότητα συγκέντρωσης σας. Να θυμάστε, όταν μια τεχνική την έχεις μάθει τέλεια, μπορείς να την εφαρμόσεις και υπό αντίξοες συνθήκες. Υπό αντίξοες συνθήκες όμως, χωρίς προηγούμενη τριβή με το αντικείμενο κάθε προσπάθεια θα οδηγεί πιθανότατα στην αποτυχία.

   3.  Είναι σημαντικό να βρείτε τα σημάδια που προδίδουν την ύπαρξη ζώων. Αχνάρια, περιττώματα, φωλιές, λαγούμια, μασημένα κλαδάκια, τρίχες, μονοπάτια, πηγές νερού είναι μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε την παρουσία θηραμάτων στην περιοχή και τι είδους είναι.

   4. Μην ξεχνάτε, όποτε είναι εφικτό, να δολώνετε τις παγίδες. Είναι πιο πιθανό να πιάσετε κάτι έτσι. Θυσιάστε ένα μικρό κομματάκι κρέας ή λίγους ξηρούς καρπούς, γιατί αυτό μπορεί να σας εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο κρέας για να τραφείτε.

   5. Φροντίστε να καλύψετε τα ίχνη της παρουσίας σας όπως η μυρωδιά (καλύψτε τα ρούχα με λίγη λάσπη και προσέξτε μήπως η κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί την μυρωδιά σας προς τα ζώα), σπασμένα κλαδιά, σκαμμένο χώμα και πατημένα χόρτα.

    Ας προχωρήσουμε τώρα στα είδη των παγίδων που υπάρχουν και σε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την κατασκευή τους:

   α. Παγίδες με θηλιά: Οι θηλιές για μικρά θηράματα μπορούν να φτιαχνούν από κλωστές σχοινιού αλεξιπτώτου, πλεξίδες κατασκευασμένες από ίνες κρέατος ή πετονιά. Θηλιές αρκετά γερές για να κρατήσουν παγιδευμένο ένα μεγάλο θήραμα π.χ. ελάφι πρέπει να φτιαχτούν με σχοινί αλεξιπτώτου ή σχοινί από ακατέργαστο δέρμα.

 Θηλιά στο έδαφος

 

 


 Τοποθετήστε τη θηλιά στο ύψος του κεφαλιού και δέστε την άκρη σε ένα δέντρο, έναν πάσσαλο στο έδαφος ή ένα κούτσουρο, το οποίο το ζώο δεν θα μπορεί να σύρει για μεγάλη απόσταση καθώς η θηλιά σφίγγει. Φτιάξτε τη θηλιά με σχοινί, πετονιά ή και σύρμα αν υπάρχει.

 Ελατηριωτή παγίδα με θηλιά

 

 Αυτή η παγίδα βασίζεται στην ενεργοποίηση ενός μηχανισμού, ο οποίος εκτινάσσει το θήραμα στον αέρα, καθώς αυτό τραβάει την θηλιά. Φροντίστε το κλαδί που θα χρησιμοποιήσετε για την παγίδα να είναι αρκετά εύκαμπτο, ώστε να μην σπάει με μια απότομη κίνηση. Ρυθμίστε το ύψος της θηλιάς και το υλικό κατασκευής της ανάλογα με το θήραμα που θέλετε να πιάσετε. Ιδανική παγίδα για μικρά θηράματα όπως κουνέλια.

 β. Παγίδες θανατηφόρες με χρήση βάρους: Οι παγίδες αυτές που χρησιμοποιούν για βάρος κούτσουρα ή πέτρες δολώνονται συνήθως αλλά λειτουργούν και όταν κατασκευαστούν κατά μήκος μονοπατιών ή έξω από λαγούμια καθώς το διερχόμενο πουλί ή ζώο αγγίζει την σκανδάλη που ενεργοποεί την παγίδα.

 Παγίδα με ελατηριωτό μηχανισμό

 Μια από τις ευκολότερες παγίδες στην κατασκευή, βασίζεται στην ανησυχία του θηράματος για εύρεση τροφής, οπότε προτείνεται περισσότερο για σαρκοφάγα ζώα και τρωκτικά, όπως οι αρουραίοι.

    γ. Παγίδες τάσης: Η χρήση αιχμηρών ακοντίων υπό τάση μπορεί να αποδειχτεί φονική, τόσο για τον θύτη, όσο και για το θήραμα. Πάντοτε να στήνετε και να προσεγγίζετε τέτοιου είδους παγίδες από πίσω και να τις χρησιμοποιείτε μόνο σε κατάσταση ανάγκης και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου άνθρωποι δεν θα περάσουν ενεργοποιώντας την κατά λάθος.

 Ελατηριωτή παγίδα με ακόντιο

 

 Αυτή η παγίδα είναι αποτελεσματική για αγριόχοιρους, ελάφια ή θηράματα γενικότερα, που κινούνται σε καθορισμένα μονοπάτια. Σιγουρευτείτε ότι το οριζόντιο χτύπημα του ακοντίου είναι σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να καρφώσει το σώμα του θηράματος που ψάχνετε. Η παγίδα είναι πολύ επικίνδυνη.

Να χρησιμοποιείται με πολλή προσοχή.

 δ. Παγίδες πουλιών: Τα πουλιά παγιδεύονται πιο εύκολα σε σύγκριση με τα θηλαστικά γι' αυτό πρέπει να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στόχων σας για ένα γεύμα.

 Παγίδα πουλιών με ιστό (Ojibwa)

Στήστε αυτή την παγίδα σε μια μεγάλη ανοιχτή περιοχή, όπου τα πουλιά θα την αναζητήσουν φυσικά σαν μέρος προσγείωσης.

 Βήμα 1ο: Ακονίστε και τις δύο πλευρές ενός ιστού ύψους 1,8 μ. περίπου και αφού ανοίξετε μία τρύπα στο έδαφος, στερεώστε το ένα άκρο του στο χώμα.

 Βήμα 2ο: Κόψτε ένα κλαδί 6 ιντσών, το οποίο χαλαρά θα εφαρμόζει σε μια τρύπα που θα ανοίξετε στον ιστό. Δέστε μία πέτρα σε ένα λεπτό σχοινί που θα περνάει μέσα από την τρύπα του ιστού και μετά φτιάξτε μια θηλιά που θα καλύπτει το κλαδί.

 Βήμα 3ο: Κάντε στο σχοινί ένα κόμπο στο πίσω μέρος της θηλιάς και τοποθετήστε το κλαδάκι στην τρύπα. Η τάση θα το κρατάει στη θέση του. Όταν ένα πουλί κουρνιάσει στο κλαδί, θα το ρίξει, η πέτρα θα πέσει και τα πόδια του θα πιαστούν στη θηλιά που θα περνάει μέσα από την τρύπα.

 ε. Παγίδες ψαριών: Τα ψάρια κολυμπούν κοντά σε ακτές τη νύχτα ή κινούνται από βαθιές τρύπες προς τα ρηχά νερά για να τραφούν.

Μπορούμε να τα οδηγήσουμε σε παγίδες από τις οποίες είναι απίθανο να ξεφύγουν.

 Παγίδα "χοάνη"

 Φτιάξτε τα τοιχώματα της παγίδας με σωρούς από πέτρες ή μικρά ξύλα τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, οδηγώντας τα σταθερά προς το ποτάμι ή λίμνη. Κλέιστε την είσοδο της παγίδας, αναδεύστε το νερό και στη συνέχεια πιάστε τα ψάρια χρησιμοποιώντας ένα ακόντιο ή ένα δίχτυ.

Ένα γρήγορο αυτοσχέδιο δίχτυ φτιάχνεται, δένοντας ένα κομμάτι πανί, ύφασμα ή ακόμα και την μπλούζα σας μεταξύ δύο γερών ξύλων.

 Αυτές ήταν ενδεικτικά κάποιες παγίδες για διάφορα θηράματα, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κατάσταση επιβίωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στον Δ.Ο.Ε του Δ. Λιακόπουλου. Μελετήστε τον και επιλέξτε τις παγίδες εκείνες που θεωρείτε καλύτερες και πιο εύχρηστες, με βάση τις ικανότητες σας.

Καλή επιτυχία στις προσπάθειες σας για πρακτική εφαρμογή των όσων διαβάσατε.

Ajax Dragonkiller

Άδεια απουσίας δέκα ημερών, πέραν των προβλεπομένων,

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, που άμεσα διέταξε ΕΔΕ, ήταν αμείλικτος για τις θλιβερές εικόνες που εκτυλίχθηκαν εντός του στρατοπέδου Παπάγου.

Ποτέ δεν ξέρετε που θα σας βρει ακόμη και μία ξαφνική πλην ύπουλη μπόρα. 

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!