-->

Οι ΗΠΑ στέλνουν βομβαρδιστικά ενώ η Β.Κορέα θεωρεί αναπόφευκτη την επίθεση με πυραύλους

Σάββατο, 23 Σεπτέμβριος 2017 21:25

Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας

σε μία επίδειξη δύναμης για την οποία το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθετει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο: «Αυτή η αποστολή αποτελεί επίδειξη της αποφασιστικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών και ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο πρόεδρος έχει πολλές στρατιωτικές επιλογές ώστε να νικήσει οποιαδήποτε απειλή»,

«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλο το εύρος των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων ώστε να υπερασπιστούμε τα αμερικανικά εδάφη και τους συμμάχους μας», συμπληρώνει.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Πιονγκγιάνγκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Β. Κορέα να πραγματοποιήσει δοκιμή υδρογονοβόμβας πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ ο Κιμ Γιόνγκ-ουν είχε προειδοποιήσει ότι θα «τιθασεύσει» τον κ. Τραμπ με ενέργειες που θα υπερβούν κάθε προσδοκία του, απειλή που ήλθε ως απάντηση στη δήλωση του αμερικανού προέδρου ότι θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τον Βορρά εάν απειληθούν οι ΗΠΑ ή οι σύμμαχοί τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο δήλωσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον ηγέτη της χώρας του Κιμ Γιονγκ-ουν «rocket man», έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη».

«Είναι φρούδα ελπίδα να θεωρεί κανείς ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα κουνηθεί έστω και μία σπιθαμή ή θα αλλάξει τη στάση της εξαιτίας των σκληρότερων κυρώσεων των εχθρικών δυνάμεων», πρόσθεσε.

Ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ«διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».

 

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!