-->

"Καζάνι που βράζει" θυμίζουν οι ΗΠΑ - Καθημερινό φαινόμενο οι διαδηλώσεις πατριωτών και ακτιβιστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, 20 Αύγουστος 2017 19:38

Το Ντάλας και η Βοστόνη είχαν συνέχεια, πρωταγωνιστώντας σε νέες μεγάλες διαδηλώσεις.

Κλίμα εμφυλίου πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ, με τις αστυνομικές δυνάμεις σε πολλές περιπτώσεις να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην συγκρουστούν μέλη των αριστερών οργανώσεων με τους πατριώτες διαδηλωτές.

Παρά τα συγχαρητήρια του προέδρου Τραμπ στην αστυνομία της Βοστόνης και άλλων αμερικανικών πόλεων, η κατάσταση παραμένει τεταμένη και όλοι φοβούνται νέα έξαρση των φαινομένων βίας. 

Ειδικότερα χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε ένα συλλαλητήριο εναντίον της "λευκής ανωτερότητας" στο Ντάλας. Η εκδήλωση ωστόσο αμαυρώθηκε ακτιβιστές οι οποίοι επιτέθηκαν σε μετα-εμφυλιακά μνημεία της "ένωσης" , στο Pioneer Park.

Σε πολύ κοντινή απόσταση το παρόν έδωσαν και μέλη πατριωτικών οργανώσεων, που αντιτάχθηκαν στους ακτιβιστές. 

Η αστυνομία του Ντάλας προειδοποίησε τους υπόλοιπους διαδηλωτές να διασκορπιστούν καθώς ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τη σύλληψη μετά τη λήξη της πορείας. Οι αρχές με έφιππο και άλλοι με τα ταραξίες έπρεπε να παρεμβαίνουν για να διασπαστούν οι αντιμαχόμενες πλευρές προστατεύοντας το περιβάλλον γύρω από τα μνημεία.

 Παρόλο που ορισμένοι διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές ήταν οπλισμένοι, δεν υπήρχαν αναφορές τραυματισμών.

                       

                       

Παρόμοια γεγονότα έλαβαν χώρα νωρίτερα και στην Βοστόνη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταφέρνουν την τελευταία στιγμή να κρατήσουν την ισορροπία, παίζοντας διαρκώς τον ρόλο του "πυροσβέστη":

                                 

                          

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα στις ΗΠΑ παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, με τις πατριωτικές ομάδες της δεξιάς να βγαίνουν για πρώτη φορά μαζικά στους δρόμους και τους αριστερόφρονες ακτιβιστές να καταγγέλλουν νεοναζιστικές συμπεριφορές.

Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση δίχως να κυλήσει αίμα, τότε τα πράγματα προβλέποντας να παίρνουν πολύ άσχημη τροπή. 

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!