-->

Αποκάλυψη: Τα 3 σχέδια των ΗΠΑ για την εξόντωση του Κιμ Γιονγκ Ουν (Βίντεο)

Παρασκευή, 11 Αύγουστος 2017 08:23

Του Ραφαήλ Αξιώτη

Ειδικά σχέδια για την εξουδετέρωση του Βορειοκορεάτη ηγέτη όπως και του στενού του περιβάλλοντος φαίνεται να απεργάζεται το αμερικανικό Πεντάγωνο σε περίπτωση πολέμου. Ήδη, επίλεκτες μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται εντατικά, ώστε να είναι έτοιμες, μόλις λάβουν το πράσινο φως, να διεισδύσουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού και να εξολοθρεύσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη βορειοκορεατική ηγετική ομάδα.

Την αποκάλυψη για την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου έκανε ένα πρώην μέλος των Navy SEALS. Ο Μπράντον Γουέμπ, υπηρέτησε επί 13 συναπτά έτη στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και ανέλαβε αργότερα τα ηνία της σχολής ελεύθερων σκοπευτών των Navy SEALS. 

«Νομίζω ότι θα ήταν πολύ εύκολο για τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία, αν το θελήσουν, να εξολοθρεύσουν ακαριαία ολόκληρη την ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Αστραπιαία με μια μονάδα ειδικών αποστολών. Οι δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και εκτέλεσης ειδικών επιχειρήσεων που διαθέτουμε σήμερα είναι απίστευτες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο αποτελεσματικές είναι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων», δήλωσε.

 Μάλιστα, ο Γουεμπ ανέφερε πως μία τέτοια επιχείρηση θα βασισθεί στα πρότυπα εκείνης που εξουδετέρωσε τον Μπιν Λάντεν. Τότε, μια ομάδα περίπου 20 ανδρών των Navy SEALs έφθασε με ελικόπτερα μέσα στη νύχτα στο κρησφύγετο του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Αμπομπάντ του Πακιστάν και τον σκότωσε.

«Πιθανότατα είναι έτοιμα τα σχέδια Α, Β και Γ, σε περίπτωση που το απαιτήσει η κατάσταση», είπε ο Γουέμπ. «Γιατί αποτελούν μέρος των αποστολών που αναλαμβάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Κάνουν διαρκώς πρόβες στα σενάρια για να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες απειλές. Μια τέτοια αποστολή θα εκμεταλλευόταν πλήρως το στοιχείο του αιφνιδιασμού, όπως έγινε και με την επιδρομή στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν. Πέταξαν στο Πακιστάν εντελώς απαρατήρητοι, χωρίς να ζητήσουν καμία άδεια. Νομίζω ότι μια τέτοια αποστολή θα γινόταν με παρόμοιο τρόπο. 

Οι ΗΠΑ θα επέλεγαν εν προκειμένω μάλλον τη Delta Force. Με ελικόπτερα του 160ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων (TF-160) που θα πετάξουν σε μεγάλο υψόμετρο, αλεξίπτωτα πλαγιάς που θα ανοίγουν από τα 20.000 και πλέον πόδια θα μπουν από τη Νότια Κορέα και θα πετάξουν απαρατήρητοι, καθώς τα ραντάρ δεν ανιχνεύουν τα παραπέντε. Υπάρχουν σενάρια όλων των ειδών», δήλωσε ο Γουέμπ.

Ωστόσο, παρά το κλίμα έντασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες, οι ειδικοί παραμένουν διχασμένοι ως προς το αν και σε ποιο βαθμό ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το καθεστώς του συνιστούν πραγματική απειλή.

Ακόμα και ο ίδιος ο Γουέμπ, που αφηγείται στο βιβλίο του “Τhe Killing School” περιπέτειες των Navy SEALs, θεωρεί μάλλον απίθανο η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της να διατάξουν σύντομα μια τέτοια αποστολή.

«Δεν νομίζω ότι θα μας δώσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα», λέει. «Δεν θέλεις να δημιουργήσεις ένα τεράστιο κενό εξουσίας εκεί. Η Βόρεια Κορέα είναι πολύ διαφορετική πολιτισμική. Λατρεύουν τον ηγέτη τους. Νομίζω ότι η στρατηγική μας απέναντί τους θα συνεχίσει περίπου στο ίδιο μοτίβο: τους περιμένουμε με το δάκτυλο στη σκανδάλη.»

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!