Ξαναρχίζει η ένταση στην κορεατική χερσόνησο

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 19:55

Τα σχέδια των ΗΠΑ και η απειλή για την διεθνή ειρήνη

Φαίνεται πως στην κορεατική χερσόνησο τα πράγματα δεν έχουν ηρεμήσει, το αντίθετο μάλιστα. Η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το βορειοκορεατικό καθεστώς, για το "καλωσόρισμα" στον νέο Νοτιοκορεάτη πρόεδρο φαίνεται ότι ενεργοποίησαν τα "αντανακλαστικά" των ΗΠΑ, οι οποίες προγραμματίζουν θεαματικές αεροναυτικές ασκήσεις στο προσεχές διάστημα, σε μια προσπάθεια επιβολής ενός άτυπου θαλασσίου "εμπάργκο" στο πολεμικό ναυτικό της Πιονγκ Γιανγκ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ενημέρωσε χθες πως μετά το USS Carl Vinson (CVN-70) κλήθηκε στην περιοχή και το USS Ronald Reagan (CVN-76)  τυπικά για να αντικαταστήσει το πρώτο. Σύμφωνα με πληροφορίες στην εν λόγω άσκηση θα συμμετέχουν πάνω από 150 αεροσκάφη, αριθμός τρομακτικός για "ειρηνικές" συνθήκες.

Όπως μετέδωσε το CNN, το USS Ronald Reagan πρόκειται για αεροπλανοφόρο τύπου Nimitz, με πλήρωμα 4.539 αντρών και γυναικών, ενώ μεταφέρει περί τα 60 μαχητικά αεροσκάφη.

Με αυτό το μέτρο, η Ουάσιγκτον φαίνεται να βάζει όλα τα "χαρτιά" στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα φαίνεται να την δικαιώνουν, καθώς σε δηλώσεις του ο Ρεξ Τίλερσον, μετά την συζήτησή του με τον νέο αντιπρόσωπο της Νότιας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε ότι οι κυρώσεις στην Πιονγκ Γιανγκ έχουν στόχο να την κάνουν να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα.

Φέρεται μάλιστα να συμπλήρωσε ότι εάν εξομαλυνθούν οι σχέσεις, ξέρει μεγάλο αριθμό εταιριών  των ΗΠΑ- προφανώς και την δική του-  που θα έσπευδαν να πραγματοποιήσουν μεγάλες επενδύσεις στη χώρα βγάζοντάς την από το σκοτάδι και την απομόνωση…

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!