-->

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα», λέει ο Γιλντιρίμ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 13:15

Νέα Ίμια επικαλούνται οι Τούρκοι, το Υπουργείο Άμυνας αρνείται το περιστατικό

Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε «ελληνική σημαία από τουρκική βραχονησίδα».

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», το οποίο επικαλούνται ελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Η δήλωσή του:

«Εχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν βραχονησίδες που δενέχει σημασία που ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να το ποθετηθεί ελληνική σημαία στις βραχονησίδες «Αντρόφωτος» όπως τις ανέφερε στα ανοικτά του Αιδινίου. Η τουρκικη ακτοφυλακή, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κατέβασε την σημαία από εκεί».

 

Οι Τούρκοι αναφέρονται, κατά πάσα πιθανότητα, στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, όπου υψώθηκε η γαλανόλευκη σημαία στο ψηλότερο σημείο, όπως σας ενημερώσαμε πιο πριν.

Για να την βλέπουν ειδικά οι Τούρκοι.

 

Σύμφωνα με το Samos24, οι νεαροί, οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου στην συνέχεια με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα .

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Το Υπουργείο Άμυνας αρνείται το περιστατικό.

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!