-->

Δύσκολο βράδυ στην Ηλεία: Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια κοντά στην Αρχαία Ολυμπία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 00:07

Πληροφορίες νωρίτερα ήθελαν τις φλόγες να "γλύφουν" τα σπίτια του χωριού Σκιλλουντία. 

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων στην Ηλεία, ενώ στην γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

Όπως πρόσθεσε, «πριν από λίγο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Όμως, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Διονύσης Μπαλιούκος, «αυτό που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά».

Όμως, όπως σημειώνει, «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί και για αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, ο δήμαρχος προσθέτει ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στον αρχαιολογικό χώρο, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς».

Νωρίς το βράδυ εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στη Σκιλλουντία καθώς η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια.

Το χωριό της Σκιλλουντίας είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες κυριολεκτικά το έζωσαν. Η Αστυνομία καλούσε τους κατοίκους να φύγουν από τα πρώτα σπίτια του χωριού και να μετακινηθούν προς την πλατεία της Σκιλλουντίας.

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!