-->

Μυστική συμφωνία Ιταλών και Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων; (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 12:43

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το γεωτρύπανο της «ENI Saipem 12000» επιχείρησε και σήμερα να πλησιάσει το στόχο στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο, όπως ισχυρίζονται οι Ιταλοί, δέχθηκε απειλές από τουρκικά πολεμικά πλοία , ότι θα το βυθίσουν σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία του!

Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, το SAIPEM 12000 προέβη σε μανούβρες για ν' αποφύγει παρεμπόδισή του από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές, αν ισχύει βέβαια, γιατί υπάρχει μία ακόμα πληροφορία, που ενδεχόμενα... αλλάζει τα δεδομένα.

Το σημερινό περιστατικό:

Κοντά στο ιταλικό γεωτρύπανο βρέθηκαν 4 τουρκικά πολεμικά σκάφη, τα οποία δεν επιτρέπουν την έρευνα υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία δεν έχουν καμία απολύτως δουλειά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεωτρύπανο δεν συνοδευόταν από κάποιο άλλο πολεμικό σκάφος, προκειμένου, όπως μεταδίδεται, να μην κλιμακωθεί η ένταση, την οποία φέρονται να επιδιώκουν οι Τούρκοι.

Γύρω στις 11:30, όπως μετέδωσε το κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ, το SAIPEM 12 000 εγκατέλειψε την προσπάθεια για να φτάσει στο στόχο «Σουπιά», καθώς δέχθηκε απειλές από τουρκικά πολεμικά πλοία , ότι θα το βυθίσουν σε περίπτωση που συνεχίσει την πορεία του.

Παρόμοιες απειλές είχε δεχθεί το SAIPEM και στις 9 Φεβρουαρίου! 

Πλέον, το πλωτό γεωτρύπανο SAIPEM 12000 της ιταλικής ΕΝΙ αναχωρεί για το Μαρόκο και υπόσχεται να επιστρέψει.

Οι Τούρκοι έχουν δηλώσει, εν τω μεταξύ, σε όλους τους τόνους πως θα μπλοκάρουν τις όποιες κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες:

Πολύ ύποπτο αν ισχύει:

Πριν την απόφαση αναχώρησης, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν και τουρκοκυπριακές εφημερίδες μετέδωσαν πως υπήρξαν μυστικές συνομιλίες, μεταξύ του «υπουργού» εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουτρέτ Οζερσάϊ, με τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Μετά τις μυστικές επαφές με την ηγεσία της ΕΝΙ, η τουρκική πλευρά διαβεβαιώθηκε ότι «δεν θα γίνει άλλο βήμα στην Κυπριακή ΑΟΖ, αν δεν υπάρξει διπλωματική λύση, και πως η εταιρεία θέλει να επιλέξει τον δρόμο του συμβιβασμού».

Η ΕΝΙ φέρεται να διέψευσε τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ωστόσο σήμερα αποχώρησε με την «δικαιολογία» απειλής από τους Τούρκους, η οποία, όπως επίσης σήμερα (συμπτωματικά;) αποκαλύφθηκε, είχε συμβεί και στις 9. Φεβρουαρίου.

Τουρκικές απειλές ή μυστική συμφωνία Ιταλών και Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων;

Άλλωστε η τουρκική αγορά των 80.000.000 ανθρώπων δεν περνά απαρατήρητη από καμιά πολυεθνική εταιρεία!

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!