-->

Αναπάντεχη εξέλιξη για τους Κούρδους στην Βόρεια Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 13:59

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κούρδοι λαμβάνουν έμμεση βοήθεια από μια αναπάντεχη πηγή στον πόλεμό τους εναντίον της Τουρκίας, στον βορειοδυτικό θύλακα Αφρίν: τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όπως μεταδίδεται, παρά το γεγονός πως η Δαμασκός αντιτίθεται, τουλάχιστον επίσημα, στο αίτημα της μειονότητας αυτής για αυτονομία, στο Αφρίν έχουν κοινό εχθρό και κοινό συμφέρον να εμποδίσουν την προέλαση της Τουρκίας.

Η Άγκυρα, που θεωρεί την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) απειλή στα νότια σύνορά της, με το βλέμμα στην δημιουργία «κουρδικού κράτους», εξαπέλυσε επιχείρηση εναντίον της τον προηγούμενο μήνα με την ειρωνική ονομασία «Κλάδος ελαίας».

Στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το Αφρίν, οι Κούρδοι ζήτησαν από τηn Δαμασκό να στείλει δυνάμεις για να υπερασπιστούν τα σύνορα της Συρίας.

Μέχρι στιγμής, η συριακή κυβέρνηση προσφέρει έμμεση βοήθεια επιτρέποντας στους Κούρδους μαχητές, πολίτες και πολιτικούς να φτάνουν στο Αφρίν μέσω εδαφών που ελέγχει, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι και των δύο πλευρών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η άφιξη ενισχύσεων ενδεχόμενα παρατείνει την αντίσταση των Κούρδων, καθηλώνοντας τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες ήδη μετρούν αρκετές απώλειες.

Επιπλέον θα παρατείνει την σύγκρουση στην Συρία, η οποία απομυζά τους πόρους των στρατιωτικών δυνάμεων που μάχονται εναντίον του Άσαντ για τον έλεγχο της Συρίας και κατά αυτόν τον τρόπο τις αποδυναμώνει και βγάζει κερδισμένο τον Σύρο ηγέτη.

Στην γεωπολιτική, τα πάντα έχουν να κάνουν με συμφέροντα.

Θυμηθείτε: «Σφαλιάρα» στην Τουρκία από Τραμπ και Πούτιν – Αυτό συμβαίνει ΤΩΡΑ στην Β.Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!