-->

Μετά το «μήνυμα» Καραμανλή, η ΝΔ περνά στην αντεπίθεση για το «Novartis» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 13:27

Τι ειπώθηκε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου στην Πειραιώς

Μετά το μήνυμα-ξεκαθάρισμα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, σε όσους επιχειρούν, σύμφωνα μα τον ίδιο, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προκαλέσουν ρήγματα στο εσωτερικό του κόμματος, χρησιμοποιώντας το όνομά του, η Νέα Δημοκρατία περνά στην «αντεπίθεση» για την υπόθεση Novartis.

Η Μαρία Σπυράκη, ο Μάκης Βορίδης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκαναν σημαντικές αποκαλύψεις και αναφέρθηκαν σε κενά και παραλείψεις της υπόθεσης, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου της ΝΔ στα γραφεία της Πειραιώς για την υπόθεση Novartis.

Επιπλέον, από την πλευρά του κόμματος τέθηκε και το αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. 

Η τοποθέτηση της εκπροσώπου της ΝΔ:

Η ΝΔ είπε εξαρχής «όλα στο φως» και λέει «ναι» στη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Εν συνεχεία, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και ρίχει λάσπη στον ανεμιστήρα. Σημείωσε ακόμη πως η πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, ούτε αδικήματα περιγράφει ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει, το μόνο που περιλαμβάνει είναι επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή».

Τέλος, η κα Σπυράκη ανακοίνωσε ότι η ΝΔ καταθέτει κατά το άρθρο 144 του κανονισμού της Βουλής, πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της αγοραπωλησίας βλημάτων από την Σαουδική Αραβία.

Από την πλευρά του ο κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε οτι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση και αυτο είναι το σκάνδαλο.

«Σήμερα καταθέτουν μια πρόταση με βάση το 154 του κανονισμού της Βουλής», δήλωσε και συνέχισε οτι « η πρόταση είναι να ασκηθεί ποινική δίωξη. Για να ασκηθεί ποινική δίωξη θα πρεπει να υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα. Στην πρόταση δεν υπάρχουν αδικήματα. Αν δεν θες να κινηθεί η ποινική δίωξη δεν χρειάζεται να καταθέσεις πρόταση».

Παράλληλα, δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια παράδοξα στην υπόθεση, όπως για παράδειγμα οτι ενας μάρτυρας καταθέτει εννέα φορές. Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν μπορούν να υφίσταται ανώνυμοι μάρτυρες για τέτοιες κατηγορίες, υπογραμμίζοντας οτι ειναι η κρίσιμη η ταυτότητα των μαρτύρων και θέτει το ερώτημα γιατι δεν αναφέρεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά και πως η εφημερίδα Documento δημοσίευσε μέρος της δικογραφίας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, υπήρξε καραμανλική  παρέμβαση, για τις παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου με φόντο την υπόθεση Novartis και από τα σενάρια που τον εμφανίζουν «κοντά» στον Κώστα Καραμανλή και ενίοτε συνομιλητή του.

Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Αχ. Καραμανλής, που απηχεί τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα εριστικός με τον κ. Παπαγγελόπουλο, εκτιμώντας ότι υπάρχουν «πολιτικά παιχνίδια» που πρέπει να καταγγελθούν.

«Δεν γίνεται ο κ. Παπαγγελόπουλος να δηλώνει ότι είναι φίλος του Κώστα Καραμανλή και την ίδια στιγμή να επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται να είσαι με τον Καραμανλή και με τον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο βουλευτής Σερρών στέλνοντας, όπως σχολιάζεται, αυστηρό μήνυμα προς όσους επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να ταυτιστούν μαζί του και να προκαλέσουν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας στο μυαλό και την υπόθεση Αντώναρου, ο οποίος διαγράφηκε από το κόμμα της ΝΔ, επειδή καταφέρθηκε εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη!

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!