-->

Νέες απειλές Ερντογάν: Δεν επιτρέπω η Ελλάδα και η Κύπρος να κάνουν ότι θέλουν

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 11:25

Του Γιώργου Φαρμάκη

Λίγες ώρες μόνο μετά από το πολύ σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια ο Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πρέπει οι Έλληνες να νομίζουν ότι δεν παρατηρεί τι συμβαίνει στην Κύπρο η οποία κάνει γεωτρήσεις αλλά και στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα.

Το μέτωπο της Συρίας

Οι Τούρκοι έχουν εισβάλει στην Συρία με σκοπό να σκοτώσουν τους Κούρδους μαχητές. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι Τούρκοι έχουν σκοτώσει πάνω από 260 αμάχους. Οι Κούρδοι από την άλλη παρουσιάζουν κάποιες επιτυχίες στο πεδίο της μάχης αφού έχουν σκοτώσει πάνω από 30 Τούρκους στρατιώτες.

Το μέτωπο της Κύπρου

Οι Τούρκοι παρενοχλούν συνεχώς τις κυπριακές γεωτρήσεις και μάλιστα απειλούν με πόλεμο την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές χώρες έχουν μεγάλα συμφέροντα από τις γεωτρήσεις στην Κύπρο, οπότε αυτές οι χώρες θα προστατεύσουν τα συμφεροντά τους με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Το μέτωπο του Αιγαίου

Πριν λίγες ώρες Τουρκικό πλοίο εμβόλισε πλοίο της Ελληνικής ακτοφυλακής στα Ίμια. Οι τούρκοι προσπαθούν να κάνουν τους Έλληνες να «πατήσουν» το κουμπί ώστε να ξεκινήσει πόλεμος. Την ίδια ώρα ο κ.Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να προκαλεί αναταραχές. Οι Τούρκοι κόντεψαν να βυθίσουν το ελληνικό πλοίο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απλά είπε στην Τουρκία να κάθεται καλά.

Το συμπέρασμα είναι το εξής:

Η Τουρκία νιώθει δυνατή και ικανή σε αντίθεση με την Ελλάδα η οποία παρακαλάει τους Τούρκους να κάθονται φρόνιμα. Για πόσο ακόμα όμως;

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!