-->

ΈΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό σκάφος εμβόλισε πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής στα ΙΜΙΑ

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 09:45

Του Γιώργου Φαρμάκη

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν. Τα μεσάνυχτα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του λιμενικού. Κατά την διάρκεια των ελιγμών το τουρκικό πλοίο προκάλεσε ζημιές στο σκάφος του λιμενικού σώματος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα Ίμια, στα οποία η ναυτική παρουσία των Τούρκων είναι αυξημένη. Η Ελλάδα δεν στέλνει συνεχώς πλοία του πολεμικού ναυτικού στην περιοχή αλλά οι Τούρκοι προφανώς στέλνουν. 

Η τουρκική ακταιωρός μετά το συμβάν απομακρύνθηκε προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το αρχηγείο Λιμενικού -και συγκεκριμένα το Κέντρο Επιχειρήσεων- ενημέρωσε άμεσα το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών, για το συμβάν.

Το σκάφος του λιμενικού σώματος υπέστη υλικές ζημιές και μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή, ενώ δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα μέλη του πληρώματος.

Οι Τούρκοι παίζουν ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι και απειλούν την Ελλάδα συνεχώς ώστε η Ελλάδα να μην τολμήσει να «βγάλει» φυσικό αέριο όπως έκανε η Κύπρος. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες καταστάσεις ώστε να εμπλακεί η Ελλάδα σε έναν πόλεμο ο οποίος δεν συμφέρει καμία από τις δύο χώρες.

Οι Τούρκοι λοιπόν, προσπαθούν να κάνουν τους Έλληνες να «πατήσουν» το κουμπί ώστε μετά να αποκτήσουν μια αιτία ώστε να εισβάλουν στην χώρα μας.

Καμία άλλη χώρα δεν θα ανεχόταν να μπαίνει μια άλλη χώρα στα χωρικά της ύδατα, να προκαλεί ζημιές σε σκάφος της ακτοφυλακής της και να μην υπάρχει απάντηση από την πλευρά της. Βέβαια τα στελέχη των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν απαντήσουν με το ίδιο μέτρο στην Τουρκία, τότε θα ξεκινήσει πόλεμος και η κουρασμένη από τα οικονομικά προβλήματα Ελλάδα δεν το επιθυμεί αυτό αλλά αν χρειαστεί ο Ελληνικός στρατός θα εκτελέσει τις διαταγές.

 

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!