-->

Τουρκική έρευνα για το πλοίο με τα εκρηκτικά στην Κρήτη

Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 21:34

Τι ζητούν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  Hurriyet, Τούρκοι αξιωματούχοι ξεκινούν έρευνα για το πλοίο με τα εκρηκτικά που εντοπίστηκε από το Λιμενικό στο λιμάνι του Ηρακλείου με 410 τόνους εκρηκτικών.

«Τούρκοι αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα σχετική με την υπόθεση του φορτηγού πλοίου Andromeda με σημαία Τανζανίας, που κατασχέθηκε από το Ελληνικό Λιμενικό στις 7 Ιανουαρίου 2018 ενώ μετέφερε υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών, από τα λιμάνια της Μερσίνας και του Ισκεντέρουμ», αναφέρει η Τουρκική πρεσβεία στην Τρίπολη.

Το πλοίο «Andromeda» είχε άδεια να μεταφέρει εμπορεύματα στην Αιθιοπία και όχι τη Λιβύη, σύμφωνα με την τουρκική πρεσβεία, που τονίζει ότι η Αγκυρα συμμορφώνεται επιμελώς με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το εμπάργκο μεταφοράς όπλων στη Λιβύη.

Η πρεσβεία ζητά από τις ελληνικές αρχές να αποστείλουν «επειγόντως στις τουρκικές αρχές τα έγγραφα του πλοίου που έχουν στα χέρια τους, καθώς και τις δηλώσεις του πληρώματος και όλα τα άλλα συμπληρωματικά έγγραφα και πληροφορίες».

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε στενή επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες που έχουν ήδη συγκεντρωθεί και θα συγκεντρωθούν για το περιστατικό, θα κοινοποιηθούν τόσο στη Λιβύη όσο και στον ΟΗΕ.

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!