-->

Δημοψήφισμα ζητά ο Καμμένος για το Σκοπιανό

Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 20:20

Δημοψήφισμα ζητά ο Πάνος Καμμένος, για το όνομα των Σκοπίων σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στην αυριανή «Κυριακάτικη Δημοκρατία».


«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό».
«Συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί νέα δεδομένα, τώρα που η ελληνική κυβέρνηση επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τη FYROM για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτού ονόματος της χώρας.

Άγνωστο αν ξ πρόταση Καμμένου ακολούθησε κάποια συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντίθετα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν αυμφωνεί με τον κ .Καμμένο. «Όσον αφορά τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος, υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση, υπάρχει η πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή και η συμφωνία θα περάσει, όπως προβλέπεται, από εκεί. Σας θυμίζω, για όσους λένε περί δημοψηφίσματος σήμερα, ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η οποία έδωσε και τη σύνθετη ονομασία στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο όρος «Μακεδονία», δηλαδή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας -και όπου έγινε και το κατά τη γνώμη μου λάθος, το «πρώην Γιουγκοσλαβική» να μπει μπροστά από το «Δημοκρατία», δηλαδή στο χαρακτήρα του καθεστώτος και όχι να βρεθεί άλλη λέξη μπροστά από τον όρο «Μακεδονία»- ότι αυτή η λέξη έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του κόσμου χωρίς δημοψηφίσματα, αλλά και χωρίς καν να περάσει από τη Βουλή» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον AΝΤ1.

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!