-->

ΒΙΝΤΕΟ: Αραχτός στον καναπέ ο Ερντογάν ζητά Θράκη και Αιγαίο μπροστά σε διεθνείς κάμερες

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 12:50

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σε μία συνάντηση, στην οποία στρέφονται τα βλέμματα τόσο των Ελλήνων όσο και των τούρκων πολιτών, παρά τα προβλήματα που τους ταλανίζουν, τέθηκαν θέματα, τα οποία ενδεχόμενα δρομολογήσουν εξελίξεις.

Οι Πρόεδροι Ελλάδας και Τουρκίας προσπάθησαν να είναι ξεκάθαροι, ωστόσο η διπλωματική πλάστιγγα έγειρε ρητορικά υπέρ της γείτονας.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη», διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, τονίζοντας πως η μειονότητα της Θράκης είναι μουσουλμανική.

Ονόμασε δε την Ελλάδα «πόρτα εισόδου» της Τουρκίας στην Ευρώπη και πως το ίδιο ισχύει για τις άλλες χώρες των Βαλκανίων (Σκόπια, Αλβανία), εφόσον σεβαστούν την Ελλάδα και τους Έλληνες που μένουν εκεί.

Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

Ωστόσο, τα λεγόμενα του Ερντογάν ανοίγουν ζητήματα, την ώρα που στην Ελλάδα οι χειρισμοί της κυβέρνησης μάλλον ευνοούν την Τουρκία και όχι όσα ανέφερε ο ΠτΔ.

Ενδεχόμενα για αυτόν τον λόγο, ο τούρκος Πρόεδρος, στο τέλος της συνάντησης, ανέφερε  ΜΕ ΝΟΗΜΑ πως αυτά τα θέματα θα τα συζητήσει με τον Α.Τσίπρα.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε θέματα, στα οποία του απάντησε ο Ερντογάν -ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ- μπροστά σε διεθνείς κάμερες.

Έχουμε και λέμε!

Συνθήκη της Λωζάνης:

«Για την Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν κατανοούνται σωστά. Αυτή είναι μία συμφωνία που υπογράφτηκε πριν 94 χρόνια και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, υπήρξαν 11 χώρες που εμπλέκονται. Στην Συνθήκη υπάρχει ακόμα και η Ιαπωνία! Μιλάμε για μία συμφωνία με όλες αυτές τις χώρες. Μέσα στο διάστημα των 94 ετών ξαναοικοδομείται ο πλανήτης. Αλλάξαν πολλά και εμφανίστηκαν νέα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο διάστημα αυτό».

Σχόλιο el.gr: Έπεται αλλαγή συνόρων!

Ελεύθερη Θράκη: «Στην Συνθήκη χαρακτηρίζεται μουσουλμανική η μειονότητα στην Ελλάδα, είναι σωστό αλλά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπάρχει αναφορά στη λέξη τουρκική μειονότητα».

Σχόλιο el.gr: Στην ελλαδική Βουλή έχει περάσει η τροπολογία, με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σχετικά με την αναγνώριση σωματείων. Η διάταξη αφορά την υπόθεση με την αυτοαποκαλούμενη Τουρκική Ένωση Ξάνθης και ορίζει ότι μπορεί να υποβάλει εκ νέου στην ελληνική Δικαιοσύνη αίτημα για την αναγνώρισή της. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση συμβάλλει στην αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης.

Μουφτήδες Θράκης και νόμος Σαρίας:

Εδώ ο Ερντογάν ζήτησε να εκλέγονται οι μουφτήδες και όχι να διορίζονται. Σας παραπέμπουμε σε άρθρο μας! Άλλη μία βοήθεια της κυβέρνησης στις τουρκικές επιδιώξεις.

«Η μειονότητα στην Θράκη είναι τουρκική»:

Ξεκάθαρος ο Ερντογάν: «Στην Τουρκία δεν υπάρχουν διακρίσεις στους χώρους προσευχής, αλλά στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν ούτε να πουν τη λέξη τουρκική. Δεν μπορούν να γράψουν τη λέξη τουρκική στην πινακίδα ενός σχολείου. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα θέματα. Αυτό εννοώ με την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης».

Αιγαίο και Κύπρος:

«Υπάρχουν όμως και στρατιωτικά θέματα. Όταν αποχωρήσατε από το ΝΑΤΟ εμείς σας στηρίξαμε για να ξαναγίνετε μέλος. Για το Κυπριακό, εσείς δεν είχατε πάρει μέρος στις συνομιλίες, αλλά εγώ είχα πάρει. Στόχος μας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο το ίδιο και στο Αιγαίο».

Σχόλιο el.gr: Ο «Σουλτάνος» αναφέρεται στην εποχή που ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής απέσυρε την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ ως δήθεν αντίδραση στην παράδοση της Κύπρου, η οποία «βρισκόταν μακριά», σύμφωνα με τον ίδιο. Μόλις οι «έξυπνοι ψηφοφόροι» πείστηκαν για αυτήν, η Ελλάδα ξαναμπήκε με την σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας, η οποία, στο μεταξύ είχε αποκτήσει δικαιώματα επιτήρησης στο Αιγαίο, εν απουσία της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν ζήτησε «βιώσιμη» λύση στο Αιγαίο, όπως και στην Κύπρο! Τι σημαίναι άργαε αυτό; Διχοτόμηση του Αιγαίου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και το μισό να περάσει υπό τουρκική διοίκηση;

Εκεί θα μιλήσουν οι ένοπλες δυνάμεις: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ!

Ένα είναι το σίγουρο:

Η Τουρκία θέτει εδαφικά ζητήματα, ενώ η Ελλάδα ζητά «ειλικρινή φιλία»! Ως αντάλλαγμα για όλα αυτά ο Ερντογάν ζητά να δούμε το ποτήρι ως μισογεμάτο και υπόσχεται οικονομικές και πολιτιστικές προσεγγίσεις των δύο χωρών.

Έστω και ρητορικά, η διαφορά, μεταξύ των δύο ηγετών, είναι εμφανής!

Άλλωστε η Τουρκία, στηριζόμενη στην πολιτική ανοιχτών συνόρων της κυβέρνησης, βοηθά στο να γεμίσει η Ελλάδα με μουσουλμάνους μετανάστες, τους οποίους ελπίζει να χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.

Εν κατακλείδι, ο Ερντογάν επισκέφτηκε την πιο φιλική ελλαδική κυβέρνηση των τελευταίων ετών, κατά την οποία, θέτει αραχτός σε έναν καναπέ τις αξιώσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας. Αυτό φυσικά θα ακουστεί σε όλον τον πλανήτη με ευθύνη τόσο του Προεδρικού Μεγάρου όσο και του Μαξίμου.

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!