-->

Έρχονται "άγριες καταστάσεις": «Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος», προειδοποιεί η Β.Κορέα

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2017 07:59

Παίρνει ξανά "φωτιά" η κορεάτικης χερσόνησος, με την Πιονγιάνγκ να προειδοποιεί εκ νέου. 

Τα ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας και οι αμερικανικές απειλές περί ενός προληπτικού πολέμου εναντίον της Πιονγγιάνγκ μετατρέπουν το ξέσπασμα σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο σε «γεγονός», έκρινε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

«Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί τώρα είναι: πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος;» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου ΥΠΕΞ σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Δεν ευχόμαστε έναν πόλεμο, αλλά δεν θα κρυφτούμε για να τον αποφύγουμε, κι εάν οι ΗΠΑ κάνουν λάθος υπολογισμό εξαιτίας της υπομονής μας κι ανάψουν το φυτίλι ενός πυρηνικού πολέμου, ασφαλώς θα κάνουμε τις ΗΠΑ να πληρώσουν πολύ ακριβό τίμημα με τη μεγάλη πυρηνική μας δύναμη που ενισχύουμε συνεχώς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το τελευταίο διάστημα και έπειτα από την τελευταία μεγάλη βαλλιστική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, Νότια Κορέα και ΗΠΑ επιδίδονται σε συνεχής στρατιωτικά γυμνάσια σε απόσταση αναπνοής από την κορεάτικης χερσόνησο, κάτι που φαίνεται να έχει εξοργίσει το απομονωμένο κράτος. 

Ρωσία και Κίνα αναλαμβάνουν να παίξουν για την ώρα τον ρόλο του "πυροσβέστη" στην περιοχή, κρατώντας αποστάσεις από την φιλοπόλεμη πολιτική της Ουάσινγκτον στην Ανατολική Ασία.

Το ζήτημα δεν είναι το αν θα γίνει εν έτει η σύγκρουση στην περιοχή, αλλά το πότε και σε ποιον βαθμό:

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!