-->

Το... «άγνωστο περιστατικό» για την Κριμαία: Στον πάτο οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Πούτιν

Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 09:50

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Πολλοί κάνουν λόγο για την «κακή Ρωσία» που δεν βοηθάει την Ελλάδα, λες και είναι υποχρεωμένη να το κάνει! Ωστόσο, περιμένουμε με αγωνία τα σχόλια εκείνων, έπειτα από το άγνωστο, μέχρι σήμερα περιστατικό, σε σχέση με τις ελληνορωσικές σχέσεις κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Αριστεράς.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Καθημερινή» και διαρροές από το Κρεμλίνο, συνέβη κατά την μετάβαση στην Μόσχα του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και του υπουργού αναπληρωτή Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου.

Οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επρόκειτο να μεταβούν στην Μόσχα, όπου θα συνεδρίαζε η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας - Ρωσίας.

Προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα, γνωστοποιήθηκε ότι στο τραπέζι της Επιτροπής θα κάθονταν και τέσσερις αποκαλούμενοι «βουλευτές» από την Κριμαία.

Ενοχλήθηκαν οι υπουργοί μας! Ποιος ο λόγος; Τάσσονται με την πλευρά των τουρκοτατάρων και των ναζί του Κίεβου; Η Κριμαία, την οποία οι Ρώσοι αποκαλούν συχνά με το ελληνικό της όνομα «Ταυρίδα», δικαίως επέστρεψε στην Ρωσία και μάλιστα με δημοψήφισμα!

Η Αθήνα, εκπροσωπώντας ουσιαστικά τις Βρυξέλλες, απάντησε πως υπουργοί χώρας της Ε.Ε. δεν μπορεί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με «βουλευτές» της Κριμαίας, καθώς δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της περιοχής στην Ρωσία.

Πολύ καλά διαβάσατε!!!

Την επόμενη ημέρα έγινε προσπάθεια να σχεδιαστεί ξανά η συνεδρίαση, ωστόσο οι Ρώσοι επέμειναν ότι οι τέσσερις «βουλευτές» της Κριμαίας θα κάθονται στο τραπέζι, καθώς η Κριμαία αποτελεί ρωσικό έδαφος!

Τότε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Καθημερινή», με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά σταμάτησε οποιαδήποτε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και η Διυπουργική ανεβλήθη για… άγνωστη ημερομηνία!

Η εφημερίδα κάνει λόγο και για άλλα περιστατικά, αλλά εμείς σταθήκαμε σε αυτό!

Τίς πταίει λοιπόν αυτή την φορά; Η Μόσχα; Οι υπουργοί δεν μπορούσαν να κάνουν, ας το πούμε λαϊκά, την «πάπια», προκειμένου να προχωρήσει η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας – Ρωσίας;

Έπρεπε να αντιδράσουν για την Κριμαία; Οι νυν κυβερνώντες δεν ανακοίνωναν προεκλογικά σε όλους τους τόνους πως θα προωθήσουν τις ελληνορωσικές σχέσεις;

Τι συνέβη;

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!