Ο κόσμος των στιγμών

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 23:27

Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς.

Η ζωή μας, στον κόσμο αυτό αποτελείται από στιγμές και στιγμές σημαίνει σύντομο τέλος.

Το σύντομο βέβαια, είναι σχετικό, αφού μπορεί να είναι λίγα δευτερόλεπτα ή ακόμη και μία ολόκληρη ζωή. Όσο κι αν είναι όμως είναι λίγο, πολύ λίγο, αφού βαθιά μέσα μας επιζητούμε όλοι το "για πάντα."

Τρώει -για παράδειγμα- κάποιος ένα ωραίο φαγητό και στην αρχή που το βλέπει μπροστά του, τον πιάνει μια λαχτάρα να το γευτεί, και μάλιστα να το φάει με τέτοιο τρόπο, ώστε να το απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Να προσπαθήσει να επεκτείνει λίγο παραπάνω την στιγμή της απόλαυσης, κι όμως τελειώνει.

Βγαίνει με μια όμορφη παρέα, περνάει καλά, πολύ καλά, το ευχαριστιέται, κι όμως έρχεται η ώρα που κι αυτό τελειώνει.

Και μετά; Μετά επανέρχεται η επιθυμία του αιώνιου, που προσπαθεί να εκφραστεί μέσα από το "μακάρι η τάδε στιγμή να κρατούσε για πάντα.", "Μακάρι να μην τέλειωνε ποτέ."

Έχει κάποιος μια σχέση, νιώθει χαρούμενος, κρατά μια ολόκληρη ζωή (σε ένα ιδανικό σενάριο) κι αυτή όμως τελειώνει, διότι έρχεται η μέρα, που είτε νέος, είτε γέρος στο σώμα, φεύγει από τον κόσμο αυτό.

Στιγμές λοιπόν, άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε δυσάρεστες, μα δεν μας αρκούν, και όποιος πει ότι του αρκούν κοροϊδεύει τον εαυτό του.

Δεν μας αρκούν διότι δεν έχουμε φτιαχτεί για τον κόσμο αυτό. Για τον λόγο αυτό το σύνολο των φιλοσόφων της αρχαιότητας δίδαξε την απεξάρτηση από την ύλη (ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ= Σε τίποτε να μην υπερβάλεις) και μίλησε για την αξία του πνευματικού κόσμου και των πνευματικών και όχι υλικών αγαθών και απολαύσεων.

Ο μέγιστος βέβαια των διδασκάλων ο ενσαρκωθείς Θεός, ο Ιησούς Χριστός, μας είπε ξεκάθαρα: "Γνώσεσθε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμας". Ξεκαθαρίζοντάς μας ότι θα μας ελευθερώσει η ΑΛΗΘΕΙΑ από τον υλικό εικονικό κόσμο-φυλακή, στον οποίο ζούμε. Είναι λοιπόν μάταιο, να προσπαθεί κανείς να δημιουργήσει οτιδήποτε στον κόσμο αυτό;

Σίγουρα όχι, αρκεί να θυμάται ότι από εδώ είναι περαστικός, και πως ότι κι αν χτίζει, το χτίζει στην άμμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια μέρα θα πάψουν να υπάρχουν, όλα όσα έχουμε χτίσει στον κόσμο αυτό, όπως θα πάψει να υπάρχει και το ίδιο το προσωρινό υλικό μας σώμα.

Όλα θα μείνουν εδώ, εμείς όμως, οι αθάνατες υπάρξεις, με τη Γνώση και τη Νοοτροπία που έχουμε λάβει εδώ, θα φύγουμε, και αυτό, αντί να δίνει απροσμέτρητη χαρά στον κάθε άνθρωπο, δεν θέλει να το σκέφτεται σχεδόν κανείς, γιατί σχεδόν κανείς δεν πιστεύει στα αλήθεια ότι ακολουθεί η αληθινή Ζωή. Αυτό μας το διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Χριστός, όταν μας είπε, ότι το πολύ πολύ στον κόσμο αυτό να μας σκοτώσουν και το θέμα είναι μετά, αν κάποιος θα γυρίσει στο Φως ή όχι. Το ίδιο έλεγαν οι κορυφαίοι αρχαίοι Έλληνες σοφοί.

Για να πάει κανείς στην αληθινή ζωή, να φύγει απ αυτή τη σκοτεινή φυλακή που βρίσκεται, και να μην μείνει δέσμιος εδώ και για το επόμενο, πιο δύσκολο επίπεδο δοκιμασίας, αρκεί να μην δένεται υπέρμετρα με τον κόσμο της ύλης, να μην επιζητά την ευτυχία εδώ μέσα δηλαδή, και να ζητά νοερά, όταν φύγει από δω να γυρίσει στον αληθινό κόσμο του Χριστού, απ' όπου κάποτε έφυγε. Εκεί θα ζει πραγματικά και για πάντα.

Αυτό το πολύ απλό και λογικό μας είπε ο Χριστός, πράγμα που οδηγεί από μόνο του, στο να βοηθούμε όσο είμαστε εδώ τους γύρω μας, να τους ξεαγχώνουμε από τα βάρη που δίνει με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους στον καθένα ο κόσμος αυτός. Τίποτε άλλο δεν έχει ουσιαστική σημασία.

Αγάπη, είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για την σύντομη παραμονή μας στον κόσμο αυτό, αλλά και μετά από εδώ, αφού η περιπέτεια της ζωής συνεχίζεται και συνεχίζεται χωρίς σταματημό και εκεί είναι η ομορφιά της.

Καλή επιστροφή στο Φως, στην πηγή μας, απ όπου φύγαμε.

Ιησούς Χρίστος Νικά

ΕΛ Ηunter 888

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!