Το ΚΑΛΕΣΜΑ της εξουσίας στους νέους της Ελλάδας - Όλα πλέον λέγονται ξεκάθαρα!

Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 10:24

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βγαίνοντας στους δρόμους!

Αυτό καλεί τους νέους και τις νέες η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι το ζήτημα σήμερα για τους νέους; Να βγουν μαζί με την νεολαία της παρούσας κυβέρνησης και να διαμαρτυρηθούν κατά ποιών;

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία της Αριστεράς δίνει τις απαντήσεις!

Να γνωρίζετε πως σε εποχές καθεστώτων, η εξουσία επικρατεί τόσο στην διοίκηση όσο και στους δρόμους.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση και τα σχόλια αυτή την φορά δικά μας!

«Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι σήμερα, που οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επενδύουν ακόμη στην υπέρβαση της κρίσης στην πλάτη της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ταυτόχρονα η ακροδεξιά επιχειρεί να ανακτήσει πολιτικό και κοινωνικό χώρο, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις».

Σχόλιο el.gr: Ποια είναι η Ακροδεξιά; Όσοι Έλληνες διαφωνούν με την Αριστερά, όπως ονομάζονταν κομμουνιστές όσοι Έλληνες διαφωνούσαν με την εξουσία σε άλλες εποχές, ασχέτως αν ήταν ή όχι;

«Να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τη διεύρυνση των ελευθεριών, για τον ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και για την επικράτηση της αλληλεγγύης απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Σχόλιο el.gr: Δημόσια και δωρεάν Παιδεία: ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!

Ποια είναι τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όταν το Κράτος κλείνει όλες τις επιχειρήσεις και διορίζει μαζικά στο Δημόσιο;

Τι σημαίνει «ριζικός εκδημοκρατισμός της αστυνομίας»; Πλήρης απενεργοποίησή της, κατά των μεταναστών που έρχονται τώρα και ξύλο σε όσους Έλληνες διεκδικούν το σπίτι τους ή την εθνική τους υπερηφάνια;

«Η νέα γενιά πρέπει να μπει ξανά στο προσκήνιο της συλλογικής ζωής και δράσης, απορρίπτοντας τον ατομικό δρόμο και την λογική της ανάθεσης».

Σχόλιο el.gr: «Όλοι μαζί» στον δρόμο που χαράσσει η εξουσία, τέλος στο «είμαι αφεντικό του εαυτού μου». Σπουδάζω και δουλεύω για να υπηρετώ το Κράτος.

«Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η αφετηρία για την πραγματοποίηση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στην οποία είχαν κεντρική θέση οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι νέοι και οι νέες που έβλεπαν τις ελευθερίες τους να περιορίζονται, μέσα σε ένα κλοιό ακραίας λιτότητας και σκληρής καταστολής».  

Σχόλιο el.gr: Εμείς γνωρίζουμε πως με τον περίεργο θάνατο του άτυχου Γρηγορόπουλου, έπεσε η τότε κυβέρνηση και μπήκαμε για πρώτη φορά στα Μνημόνια και στην ακραία λιτότητα, η οποία σήμερα χτυπάει «κόκκινο».

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!