Σε αυτήν τη χώρα θα καταργηθούν πλήρως τα μετρητά - Η ώρα είναι κοντά (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 18:59

Του Άρη Δημόπουλου

Είναι κάτι που συζητιέται εδώ και καιρό. Πολύ καιρό. Με τους πλέον ευφάνταστους και μεθοδικούς τρόπους οδηγούν τον παγκόσμιο πληθυσμό στην πλήρη απεξάρτησή του από τα μετρητά και γενικότερα τις "φυσικές συναλλαγές". 

Το τελευταίο σκέλος ειδικά έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα, αφού η "ευκολία" των απρόσωπων και ανέπαφων συναλλαγών από απόσταση, είναι η πεμπτουσία του όλου εγχειρήματος, που καταλήγει φυσικά στην απόσυρση όλου του φυσικού χρήματος. 

Και μετά από αυτό; Τι ακολουθεί; 

Η απάντηση έρχεται από την -όχι και τόσο μακρινή- Σουηδία, την οποίας το οικονομικό και διοικητικό μοντέλο αποτελεί "παράδειγμα προς μίμηση" στην χώρα μας. Εκεί λοιπόν, που η απόσυρση του φυσικού χρήματος ήδη συντελείται, μέχρι το 2023 οποιαδήποτε φυσική ενχρήματη συναλλαγή απλά θα...απαγορεύεται!

Η ομαλή μετάβαση προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ήδη το 2023, όταν τα μαγαζιά είναι πιθανό να σταματήσουν να δέχονται μετρητά συνολικά, σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας (KTH) και της Σχολής Οικονομικών της Κοπεγχάγης.

Η πρώτη κοινωνία χωρίς μετρητά στον κόσμο αναμένεται να κάνει...πρεμιέρα στις 24 Μαρτίου 2023, την οποία ονόμασαν το πιο πιθανό κρίσιμο σημείο ή αλλιώς χρονικό σημείο-μηδέν. 

Σε μία πρόσφατη έρευνα, περίπου το 50% των Σουηδών καταστηματαρχών συμφώνησαν πως η κίνηση των μετρητών στην αγορά θα μπορούσε να σταματήσει να υφίσταται περί το 2025 ή ίσως και λίγο πιο πριν! 

Είναι ενδεικτικό πως για την ώρα μπορεί το 97% των εμπόρων δέχεται μετρητά, αλλά μόνο το 18% των καταναλωτικών πληρωμών γίνονται σε μετρητά. Όλες οι υπόλοιπες συναλλαγές γίνονται με την συνοδεία...καρτών. 

Μπορούμε να φανταστούμε τι αναμένεται να ακολουθήσει; 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!