Τέλος στην παραδοσιακή ψηφοφορία στην Ελλάδα - Ποιοι κάνουν την αρχή (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 14:11

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την αρχή για την κοινωνία των ψηφιακών φακελωμάτων κάνουν οι βουλευτές.

Μπαίνει τέλος στην παραδοσιακή ψηφοφορία στην Βουλή και πλέον θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά!

Μάλιστα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας έχει ήδη εγκατασταθεί και αυτές τις ημέρες γίνονται οι πρώτες δοκιμές.

Η Ηλεκτρονική Κάρτα με τα στοιχεία του Βουλευτή θα πρέπει να μπει στο σύστημα με μία οθόνη, που θα έχει μπροστά του, προκειμένου να μπορεί να ψηφίσει.

Σαν μία Κάρτα του Πολίτη δηλαδή, περιορισμένων όμως δυνατοτήτων, η οποία αποτελεί τον προπομπό για την έλευσή της στην ελλαδική κοινωνία. Με αυτή θα μπορούμε ΚΑΙ να ψηφίζουμε, με την εξουσία να γνωρίζει ακόμα και την ψήφο μας, καθώς όλα θα αποθηκεύονται ψηφιακά.

Μάλιστα για αυτόν τον λόγο έκλεισε και για λίγες μέρες η αίθουσα της ολομέλειας και οι συνεδριάσεις γίνονταν στην αίθουσα της γερουσίας.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στην αίθουσα της ολομέλειας, αλλάζοντας τα πράγματα όπως τα ξέρουμε στην Ελλάδα, θα είναι η τελευταί που θα γίνει γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο.

 Οι επόμενες ψηφοφορίες θα είναι ηλεκτρονικές

Ο βουλευτής θα εισάγει την ηλεκτρονική κάρτα η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του και μέσα από τα πλήκτρα που θα έχει μπροστά του θα επιλέγει και την ψήφο του.

Στόχος, όπως λένε, το να εξοικονομείται χρόνος αλλά και να αποφεύγεται η σύγχυση που συχνά παρατηρείται στις ονομαστικές ψηφοφορίες.

Το ίδιο λένε για τις ουρές στα σουπερμάρκετ, στις τράπεζες και στα σχολικά κυλικεία.

Η Βουλή κάνει λοιπόν την αρχή!

 

ΥΓ. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά πως η πρόοδος της τεχνολογίας και εμφυτεύματα-μικροτσίπ σε κάρτες ή στον άνθρωπο δεν είναι «σατανικά» αυτά καθ’ αυτά.

Εξαρτάται από το ποιοι τα προωθούν και για ποιον σκοπό. Είναι για το καλό μας ή θα παρακολουθείται-ελέγχεται η καθημερινότητα του καθενός;

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!