"Λουκέτο" στον ιδιωτικό τομέα: Οδηγούν ακόμη περισσότερους Έλληνες στα επιδόματα ανεργίας

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 17:31

Του Άρη Δημόπουλου

Και ενώ στο Μαξίμου...πανηγυρίζουν για την επερχόμενη δόση από το Eurogroup και την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης το καλοκαίρι, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν τον καθημερινό τους αγώνα επιβίωσης, αφού όχι μόνο δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του Μαξίμου περί ανάπτυξης, αλλά βυθίζονται οικονομικά ακόμη περισσότερο.

Τι κι αν τα έσοδα από τους συσσωρευμένους φόρους οδήγησαν στο "ματωμένο" πλεόνασμα του 2017 και στους...μποναμάδες της κυβέρνησης; 

Τα στοιχεία ήδη με την "αυγή" του 2018 είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικά για τον καταποντισμό του ιδιωτικού τομέα, που ούτως ή άλλως νοσεί βαριά εδώ και χρόνια. 

Οι αριθμοί -δυστυχώς για κάποιους- ποτέ δεν λένε ψέματα:

Αυξημένη σε ποσοστό 2,66% είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ η εγγεγραμμένη ανεργία για το μήνα Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2017 και «μεταφράζεται» σε 23.422 περισσότερους ανέργους. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι (που αναζητούν εργασία) είναι 903.303 έναντι 879.881 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, το 55,23% είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών, ενώ το 44,77% είναι εγγεγραμμένοι για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Περισσότερες, σε αυτή την κατηγορία, είναι για ακόμα μία φορά οι γυναίκες, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 60%, ενώ όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια περισσότεροι από 62% είναι μεταξύ 30-54 ετών και σύμφωνα με το επίπεδο εκπαίδευσης το 78% περίπου είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος, το 90,51% είναι Έλληνες υπήκοοι.

Όσον αφορά το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (μη αναζητούντων εργασία), σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τον Ιανουάριο του 2018 ήταν λιγότεροι κατά 0,92% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2017, ενώ σχετικά με τους επιδοτούμενους ανέργους για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπήρξε ποσοστιαία μεταβολή -12,11% που μεταφράζεται σε 171.131 άτομα.

 

 

Επί της ουσίας "σπρώχνουν" όλο και περισσότερους Έλληνες στην "εύκολη λύση" των επιδομάτων, καταβαραθρώνοντας την ίδια ώρα οποιονδήποτε σκεφτεί και μόνο πως θέλει να ανοίξει μία επιχείρηση. 

Δυστυχώς αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια στην σοβιέτ ελληνική οικονομία, που θα χρειαστεί πολλές δραστικές επεμβάσεις προκειμένου να επανέλθει, αν και για την ώρα η ιδιωτική πρωτοβουλία ισοδυναμεί περισσότερο με «οικονομική αυτοκτονία» στην Ελλάδα που το μόνο που παράγει είναι όλο και περισσότερους φόρους. 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!