Βασικός Οδηγός Υπερθέρμανσης για Αρχάριους

Σάββατο, 13 Ιανουάριος 2018 23:02

Η βασική θεωρία/υπόθεση για την περίφημη υπερθέρμανση του πλανήτη είναι η εξής:

 Τα αέρια του θερμοκηπίου, είναι κάποια από τα αέρια της ατμόσφαιρας που εγκλωβίζουν επιπλέον ποσοστό της ηλιακής ακτινοβολίας και έτσι αυξάνει η (μέση) θερμοκρασία της γης. Τα τελευταία χρόνια (εξήντα, εβδομήντα, εκατό…) έχει αυξηθεί πολύ η εκπεμπόμενη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας.

Άρα, επειδή:

1.       μετρήθηκε κάποια (ελάχιστη) αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη,

2.       το CO2 είναι αέριο του θερμοκηπίου (δηλαδή εγκλωβίζει θερμότητα) και,

3.       βρέθηκε σχέση αναλογίας, ανάμεσα στην εκπομπή CO2 και αύξησης της θερμοκρασίας (δηλ. όσο αυξάνει το CO2 τόσο αυξάνει η θερμοκρασία και αντίστροφα),

για την όποια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη παρατηρείται αυτό το διάστημα, ενοχοποιήθηκε η δραστηριότητα του ανθρώπου, η οποία παράγει όλο και αυξανόμενες ποσότητες CO2.

Καταρχήν, για να ξεκινήσουμε να κρίνουμε την θεωρία αυτή, πρέπει απαξάπαντος να ισχύουν οι παρακάτω συνθήκες:

1.       Η αύξηση της θερμοκρασίας (εκτός των πόλων) στην επιφάνεια πρέπει να είναι πολύ μικρότερη, σε σχέση με τα ψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας (στρατόσφαιρα κτλ).

2.       Να μπορούμε να υπολογίσουμε με αξιοπιστία το υπερπολύπλοκο μέγεθος, που ονομάζεται μέση θερμοκρασία του πλανήτη.

Ξεκινάμε λοιπόν…

1.       Καταρχήν, να ξέρετε ότι το CO2 δεν είναι ρύπος. Είναι μαζί με το οξυγόνο, η μέθοδος επιβίωσης των έμβιων οργανισμών στη γη. Χωρίς αυτό δεν νοείται ζωή.

2.       Είπαμε πριν, ότι αν η αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, τότε αυτή η αύξηση θα είναι σαφώς  μεγαλύτερη στην στρατόσφαιρα (εκτός  από τους πόλους). Παρατηρείται όμως ισοδύναμη αύξηση ή και αντιστροφή του φαινομένου…

3.       Η μέτρηση της μέσης θερμοκρασίας, επειδή εμπλέκει και τους ωκεανούς και επειδή, δεν υπάρχει αξιοπιστία πέραν αμφιβολίας στις μεθοδολογίες και τις παραδοχές που χρησιμοποιούνται, αμφισβητείται από πολλούς ερευνητές. Επειδή όμως εμείς είμαστε κιμπάρηδες (!), θα υποθέσουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε σωστά και μάλιστα σε βάθος χρόνου…

4.       Το CO2 που παράγει ο άνθρωπος είναι ένα ελάχιστο κλάσμα (0,… έως 3%) σε σχέση με το συνολικό παραγόμενο CO2 στον πλανήτη. Ενδεικτικά:

o   Το CO2 που παράγεται από τη βιολογική καύση των ζωντανών οργανισμών είναι ετησίως της τάξης των 150 δις τόνων σε σύγκριση με τους 6,5 δις που παράγονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

o   Ακόμα μεγαλύτερη πηγή CO2 παράγεται από την αποσύνθεση της οργανικών φυτικών ενώσεων (ίσως να απαγορέψουμε τα φυλοβόλα;…).

o   Μόνο από τα ηφαίστεια, παράγεται περισσότερο CO2 από αυτό που παράγει ο άνθρωπος.

o   Με διαφορά, ο μεγαλύτερος παραγωγός CO2 είναι οι ωκεανοί οι οποίοι όταν θερμαίνονται παράγουν τεράστιες ποσότητες CO2 ενώ όταν ψύχονται απορροφούν.

 5.       Το ολικό CO2 είναι το 0,05% των αερίων του θερμοκηπίου (τα υπόλοιπα είναι υδρατμοί, μεθάνιο (CH4), οξείδια του αζώτου, όζον κ.α.). Το σημαντικότερο μάλιστα αέριο του θερμοκηπίου, είναι παρασάγγας το νεράκι (υδρατμοί) το οποίο καταλαμβάνει το 95% των αερίων του θερμοκηπίου.

ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ CO2 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 0,000… %.

6.       Το μεγαλύτερο επιχείρημα (το περίφημο διάγραμμα του Αλ Γκορ) είναι ότι η αύξηση του CO2 ταυτίζεται με την αύξηση της θερμοκρασίας. Όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική. Βεβαίως υπάρχει σχέση, αλλά όχι αυτή που ισχυρίζονται οι υπέρμαχοι της υπερθέρμανσης λόγω ανθρώπου. Η εκπομπή του CO2 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ… Αυτό αποδεικνύεται από αδιαμφισβήτητα δεδομένα - όπως οι πυρήνες πάγου - αλλά  ακόμα και από το διάγραμμα του Αλ Γκορ, αν κάποιος ζουμάρει και μελετήσει το διάγραμμα χρονικά (αυτή η καθυστέρηση των 100 ετών εξηγείται παρακάτω).

7.       Μας λένε, ότι τα τελευταία 120 χρόνια, η μέση θερμοκρασία αυξήθηκε κατά 0,5 βαθμό κελσίου. Όμως το 70% αυτής της αύξησης έγινε πριν το 1940, δηλαδή εποχή μηδαμινής εκπομπής CO2 από ανθρώπινη δραστηριότητα. Μάλιστα, μετά το 1940 και για 40 χρόνια η θερμοκρασία μειωνόταν, ενώ η ανθρωπογενής παραγωγή CO2 ανέβαινε κατακόρυφα. Τη δεκαετία του 70 μάλιστα, υπήρχε η θεωρία ότι πηγαίνουμε σε ημιπαγετώδη περίοδο και φυσικά είχαμε αντίστοιχες εκπομπές καταστροφολογίας, όπου οι πόλεις του βορρά θα βυθίζονταν στους πάγους (γκούγκλαρε “BBC little ice age”)…

8.       Όσο για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι περισσότερο έντονα, όσο πιο μεγάλη είναι η θερμοκρασιακή διαφορά ανάμεσα στους πόλους και τους τροπικούς. Άρα με την αύξηση της θερμοκρασίας (έντονη υποτίθεται στους πόλους) τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια…

9.       ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: Η θερμοκρασία ελέγχεται από την ηλιακή δραστηριότητα (η οποία με από την αλληλεπίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας επηρεάζει τη νέφωση και τελικά τη θερμοκρασία). Η σχέση ηλιακής δραστηριότητας και κλίματος είναι πλήρως τεκμηριωμένη και ταυτίζεται χρονικά σε επίπεδο έτους. Η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω ήλιου, προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών και ακολούθως (περίπου μετά από 100 χρόνια λόγω τεράστιας θερμοχωρητικότητας) οι ωκεανοί εκπέμπουν ποσότητες CO2 που έχουν απορροφήσει και έτσι παρατηρείται η αύξηση του CO2 περιγράφεται με τόσο στόμφο στο περίφημο “διάγραμμα Αλ Γκορ”…

10.   Αυτό που έγινε, είναι ότι για πολιτικούς λόγους προωθήθηκε και επιδοτήθηκε μία ανυπόστατη θεωρία, γιατί εξυπηρετεί πολλαπλά σχέδια των εξουσιαστών, με κυριότερο τον περαιτέρω έλεγχο των ανθρώπων. Η εντολή ήταν να συνδεθεί η θερμοκρασία με το CO2. Έτσι, ο πολιτικός αριστερός εξτρεμισμός οδηγήθηκε στο οικολογικό κίνημα το οποίο πήρε αντικαπιταλιστικό και αντιαναπτυξιακό χρώμα.

11.   Όλο αυτό το κίνημα κρατάει τον υποανάπτυκτο κόσμο στο σκοτάδι της ανέχειας, αφού δεν έχουν φθηνή και αρκετή ενέργεια. Τους κοροϊδεύουν με την ανεπαρκέστατη και πανάκριβη πράσινη ενέργεια.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το κλίμα άλλαζε και θα αλλάζει. Η ανθρωπογενής δραστηριότητα (μέχρι στιγμής) δεν επηρεάζει το κλίμα στον πλανήτη, παρά σε εντελώς τοπικό επίπεδο.

 
Giorgos11

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!