Παραδίδεται η Κύπρος

Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 21:46

Έτοιμοι οι χάρτες - Εξετάζουν λύση χωρίς δημοψήφισμα

 

Συνεχίζονται οι διευθετήσεις για το Κυπριακό, με την Νέα Τάξη να έχει σαφή στόχο να αρπάξει ολόκληρη το νησί και να το σύρει στην τουρκοποίηση.

Όπως μεταδίδεται, οι δυο πλευρές συζητούν το εδαφικό και παρουσιάζουν χάρτες, στην πενταμερή διάσκεψη, όπου συμμετέχουν, Βρετανία, Ελλάδα, Κύπρος, ψευδοκράτος και η Τουρκία, η οποία διατηρεί ακόμα και σήμερα δυνάμεις κατοχής στο νησί.

Επίσης επί τάπητος τίθενται οι εκκρεμότητες στην διακυβέρνηση, η ΕΕ, η οικονομία, το περιουσιακό, η χρηματοδότηση και η εφαρμογή της λύσης στην Κύπρο.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δέχεται να τεθεί το 28,2% υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, υπό τουρκική δηλαδή διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες διαρρέουν από τη Γενεύη.

Το ποσοστό είναι χαμηλότερο κατά 0,5% από αυτό που προνοούσε το Σχέδιο Ανάν, ελάχιστη δηλαδή διαφορά.

Ταυτόχρονα, προτείνεται όπως η Κυθραία, η Μόρφου, Γαϊδούρα, η Αχερίτου και μεγάλο μέρος της Αμμοχώστου τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, Αντίθετα η Λεύκα παραμένει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ωστόσο προτείνεται όπως η Άσσια, η Βατυλή και η Κοντέα τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Προτείνεται επίσης όπως  η ελληνοκυπριακή συνιστώσα Πολιτεία ελέγχει το 50,4% της ακτογραμμής και η τουρκοκυπριακή το 49,6%.

Από την πλευρά της η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει ετοιμάσει σύμφωνα με πληροφορίες χάρτη με 29,2% εδάφους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Παραμένει ακόμα άγνωστο εάν σε αυτό περιλαμβάνεται ή όχι η Μόρφου.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν χάρτες αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Τώρα οι χάρτες θα εξετασθούν σε κάθε τους λεπτομέρεια από τους υπεύθυνους Κτηματολογίου, προκειμένου να αποφανθούν αν η πρόταση της άλλης πλευράς είναι εντός του πλαισίου της πρόσφατης συμφωνίας.

Για «σταθμό στην ιστορία» έκανε λόγο ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω Twitter.

Με βάση τα κριτήρια της ελληνοκυπριακής πλευράς αλλά και τους χάρτες που κατατέθηκαν στα σχέδια Ανάν 2 έως 5, αυτός είναι ένας πιθανός χάρτης της ελληνοκυπριακής πλευράς όπως υποστηρίζει η Κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης». Με το γαλάζιο χρώμα είναι οι περιοχές που θα βρίσκονται υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, με κίτρινο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση και με τις διαγραμμίσεις οι Βρετανικές βάσεις:

Όπως μεταδίδεται, ο εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μπ. Mπουρτζού, μετά τον ειδικό Σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε, εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι ανάγκη η Διάσκεψη να συνοδευτεί από ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος των Κυπρίων και των Τουρκοκυπρίων!!!

Εν ολόγοις "λύση" ερήμην του κυπριακού λαού που θα κληθεί να αποφασίσει μόνο για τετελεσμένα που θα υπογράψει ο Πρόεδρός του!!!

Η ελεύθερη Κύπρος από κράτος θα μετατραπεί σε κοινότητα μια διμερούς Ομοσπονδίας, στην οποία ουσιαστικά νομιμοποιούνται τα εγκλήματα πολέμου και κατοχής της Τουρκίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β' επιτέθηκε στον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που έχει κάνει με αποτέλεσμα «εάν υπάρξει συμφωνία θα είναι σε βάρος του Ελληνισμού» και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «μας έσυραν στις συνομιλίες αυτές».

 «Συρθήκαμε χωρίς να μας δοθεί πειστική εξήγηση στις συνομιλίες της Γενεύης οι οποίες πιστεύω ότι δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία γιατί αν αυτό συμβεί η συμφωνία θα είναι σε βάρος του Ελληνισμού.

Μάλιστα για πρώτη φορά, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει ο Ν.Αναστασιάδης οδηγεί σε μία «νέα Αλεξανδρέττα».

 Με τη συνθήκη της Άγκυρας το 1921, το σαντζάκι της Αλεξανδρέττας ενώθηκε με την Συρία που τότε αποτελούσε στο γαλλικό προτεκτοράτο. Αργότερα, το 1939, προσαρτήθηκε στην Τουρκία μετά από δημοψήφισμα στο οποίο δεν επιτράπηκε να ψηφίσουν οι Άραβες με διάφορες προφάσεις και ενώ η περιοχή είχε καταληφθεί από τουρκικά στρατύματα με την άδεια της Γαλλίας.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.youtube.com/watch?v=-UJ2Oe3bVZY

 

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!