Στροφή Ερντογάν προς Ρωσία - Ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις του με τη Δύση

Τρίτη, 26 Ιούλιος 2016 21:11

Αλλάζει σημαντικά το γεωπολιτικό τοπίο στην περιοχή.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. 

Την ώρα που οι εκκαθαρίσεις του "σουλτάνου" συνεχίζονται, φανερή είναι η στροφή της Τουρκίας προς τη Ρωσία, στην προσπάθεια αναζήτησης νέων συμμάχων, γεγονός που δεν αρέσει καθόλου στη Δύση. ΗΠΑ και Ευρώπη δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την απρόσμενη αυτή σύμπραξη, που θα κορυφωθεί με τη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στη Μόσχα τον επόμενο μήνα. 

Η επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-Δύσης δεν είναι κάτι φυσικά το νέο, καθώς η ηγεσία της μουσουλμανικής χώρας εξακολουθεί να θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για την απόπειρα πραξικοπήματος. Εξού και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εκκαθάρισης, που λίγο έλειψαν να προκαλέσουν διεθνές επεισόδιο, στη νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ. 

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις κινήσεις του απρόβλεπτου όσο και αλαζόνα Ερντογάν, γεγονός που ίσως του επιτρέψει να συνάψει μία λυκοφιλία με τη Ρωσία του καλά υποψιασμένου Βλαντιμίρ Πούτιν. 

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!