Ηράκλειο: Συνελήφθη με παράνομο φορτίο χαλκού

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 13:47

Ένας 67χρονος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανακύκλωσης μετάλλων,

συνελήφθη στο Ηράκλειο κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα χαλκού, την οποία όμως δε μπορούσε να δικαιολογήσει.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε στο λιμάνι του Ηρακλείου σε δυο φορτηγά αυτοκίνητα βρέθηκαν 365 κιλά χαλκού, τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν με πλοίο της γραμμής στην Αθήνα.

Ο έλεγχος έγινε από μεικτό κλιμάκιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, υπαλλήλους του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και υπαλλήλους του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων και η συγκεκριμένη ποσότητα, ποσότητα που βρέθηκε αφού κατασχέθηκε στη συνέχεια αποδόθηκε στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Εξάλλου για το θέμα των κλοπών των μετασχηματιστών της ΔΕΗ, από όπου προέρχονται ποσότητες χαλκού, την Πέμπτη οι δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών Αστερουσίων Ζαχαρίας Καλογεράκης και Μανόλης Κοκοσάλης επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα και ζήτησαν ο έλεγχος να διευρυνθεί και στα σημεία που καταλήγει ως ανακυκλώσιμο υλικό ο χαλκός.

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!