ΗΠΑ: Δεν θα αναχαιτίσουμε τον πύραυλο της Β. Κορέας, αν δεν κινηθεί απειλητικά

Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 12:27

Δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ

Οι ΗΠΑ δεν θα καταρρίψουν αναγκαστικά τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που διατείνεται ότι θα εκτοξεύσει προς τη χώρα η Βόρεια Κορέα, «αν αυτός δεν κινηθεί απειλητικά για εμάς» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι σε αυτήν την περίπτωση, αν ο πύραυλος δεν ήταν σε θέση να προκαλέσει ζημιά στη χώρα, ο αμερικανικός στρατός θα επεδίωκε να συλλέξει πληροφορίες από την πτήση του πυραύλου αντί να τον αναχαιτίσει.

Tα σχόλια του κ Κάρτερ έρχονται λίγο μετά τις δηλώσεις του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επηρεαστούν από την πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας και ότι οι απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Στις δηλώσεις του αυτές στο Twitter ο Τραμπ δεν είχε αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο θα σταματούσε τα πλάνα της Πιονγκγιάνγκ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας στον πρωτοχρονιάτικό του λόγο υποστήριξε ότι η χώρα του είναι στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου της και απείλησε ότι αυτός ο πύραυλος θα είναι σε θέση να προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η θητεία του Ας Κάρτες ως Υπουργού Άμυνας λήγει στις 20 Ιανουαρίου μαζί με την αλλαγή της προεδρικής θητείας.

(skai)

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!