Ο Ομπάμα δακρύζει στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο Σικάγο - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 08:23

Από δάκρυα σημαδεύτηκε η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα,

η οποία έλαβε χώρα στο Σικάγο, την πόλη από την οποία ξεκίνησε την πολιτική του πορεία ο απερχόμενος πρόεδρος, προκειμένου να καταλήξει στο Λευκό Οίκο όπου παρέμεινε για οκτώ χρόνια.

«Μισέλ, για τα προηγούμενα 25 χρόνια υπήρξες, όχι μόνο η σύζυγός μου και η μητέρα των παιδιών μου, αλλά και η καλύτερη μου φίλη» ξεκίνησε τη συγκινητική του αναφορά στην σύζυγό του ο Ομπάμα, με το συγκεντρωμένο πλήθος μόνο στο άκουσμα της λέξης Μισέλ να σηκώνεται όρθιο και να χειροκροτεί την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

«Ανέλαβες ένα ρόλο τον οποίο δεν ζήτησες και τον έκανες δικό σου με χάρη, στυλ και καλό χιούμορ. Έκανες τον Λευκό Οίκο ένα μέρος που ανήκει σε όλους».

«Με έκανες περήφανο. Μας έκανες όλους περήφανους» έκλεισε την αναφορά του ο Μπαράκ Ομπάμα με την Μισέλ να του απαντά ψελλίζοντας με τα χείλη της ένα «σ' αγαπώ».

Ο Ομπάμα δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις κόρες του, Σάσα και Μαλία, επαναλαμβάνοντας ότι ο ρόλος για τον οποίο είναι πιο περήφανος από όλους ήταν αυτός του πατέρα, και τονίζοντας ότι τα δύο κορίτσια μπήκαν στο Λευκό Οίκο μικρά παιδιά και φεύγουν ως γυναίκες.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Ομπάμα εστίασε την ομιλία του στα “επιτεύγματα” της θητείας του και τη σημασία της δημοκρατίας, προτού καλέσει τους αμερικανούς πολίτες να υπερασπιστούν τα ιδανικά της χώρας και το σύνταγμα από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους.
 
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της κυβέρνησής του στην ασφάλεια της χώρας από την τρομοκρατία(!), το πρόγραμμα κάλυψης εκατομμυρίων πολιτών στο νέο σύστημα υγείας(!!), τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των θέσεων εργασίας(!!!), την πρόοδο σε περιβαλλοντικά θέματα (Agenda 21), καθώς και την επανεκκίνηση σχέσεων με την Κούβα...

Δεν ξέχασε να τονίσει τον κίνδυνο της αυξανόμενης οικονομικής ανισότητας που οδηγεί τους πολίτες στην απομόνωση και τον κυνισμό, τον ρατσισμό που διχάζει την Αμερική, την αντίσταση στην υποδοχή των μεταναστών στη χώρα των μεταναστών προηγούμενων γενεών και την απομόνωση «στον δικό τους κόσμο» των πολιτών που περιβάλλονται από ομοϊδεάτες τους, σε σημείο που δεν μπορούν πια να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα.

Μιλώντας για  τον Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι «η δημοκρατία απαιτεί δουλειά, μερικές φορές κάνουμε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» προσθέτοντας ότι «η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας από έναν ελεύθερα εκλεγμένο πρόεδρο σε έναν άλλο, είναι αξία της αμερικανικής δημοκρατίας».

Έκλεισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη νεότερη γενιά, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσει να υπηρετεί τον αμερικανικό λαό, και παροτρύνοντας τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στα κοινά για να φέρουν όποια αλλαγή θέλουν, «όπως κάνατε πριν από οκτώ χρόνια».

https://www.youtube.com/watch?v=9HL3Ki6j5WU

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!