«Οι Τούρκοι θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα»: Όλοι το ξέρουν, ελάχιστοι το παραδέχονται

Τρίτη, 20 Φεβρουάριος 2018 16:43

Του Άρη Δημόπουλου

Πρόκειται για έναν κίνδυνο που δεν είναι απλά υπαρκτός αλλά πιο άμεσος από ποτέ. Κάτι που αντί να θέτει σε ύψιστο συναγερμό την ελληνική πλευρά, αντιθέτως επιτρέπει σε φωνές εκτός Ελλάδας να "ερμηνεύουν" το πασιφανές, δηλαδή τις επικίνδυνες προθέσεις των Τούρκων. 

Επειδή "χορτάσαμε" τους τελευταίους μήνες από δηλώσεις περί «ελληνοτουρκικής φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας», ήρθε αυτή τη φορά ο ξένος τύπος μέσω των τουρκικών ορέξεων για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

Για την ακρίβεια το παρακάτω δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας  «Express» πρόκειται για την επιτομή της επικοινωνιακής ήττας της Ελλάδας, που εξακολουθεί να ονειρεύεται "καλές γειτονίες και αρμονική συνύπαρξη" με τους Τούρκους. 

«Οι Τούρκοι θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος, αναλύοντας και παράλληλα ερμηνεύοντας την νέα ελληνοτουρκική κρίση των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο. 

Η «Εxpress» εισχωρεί ακόμη περισσότερο στο παρασκήνιο της νέας κρίσης, επικαλούμενη ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα στην Τουρκία (πλην του κομμουνιστικού κόμματος) που απαιτεί παραχώρηση γης από την Ελλάδα και επί της ουσίας έναν πόλεμο.

Μεταξύ άλλων φιλοξενούνται οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Κεμαλιστών στην Τουρκία,  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με τον οποίον η Ελλάδα κατέχει παράνομα τουλάχιστον 18 νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, κομμάτια γης τα οποία και δεσμεύεται να τα πάρει πίσω!

Σας θυμίζουμε τις άκρως προκλητικές δηλώσεις, μόλις λίγες βδομάδες πριν το παρολίγον θερμό επεισόδιο στα Ίμια:

                                                                                                                                      

Επιχειρηματολογώντας για την σοβαρότητα της κατάστασης, ο ευρωπαϊκός τύπος επικαλείται και τις δηλώσεις της ηγέτιδας του εθνικιστικού - ανθελληνικού «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου με την Ελλάδα προκειμένου "η Τουρκία να διεκδικήσει αυτά που νόμιμα της ανήκουν". 

Εν τέλει φαίνεται πως ακόμη και στην Ευρώπη δεν διστάζουν να αναφερθούν ανοικτά στις τουρκικές βλέψεις σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση περιορίζεται σε άσκοπες δηλώσεις εντυπωσιασμού: 

                                                                                                                                           

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!