Κάναμε διάβημα στην Άγκυρα μόλις...15 ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια!

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 15:30

Απίστευτης ταχύτητας...αντανακλαστικά από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Έπρεπε να περάσουν συνολικά 15 ώρες από το νέο σοβαρό επεισόδιο στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, προκειμένου το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει και το σχετικό διάβημα προς την τουρκική πλευρά.

Φυσικά η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για απλά...διαβήματα, ωστόσο ακόμη και έτσι καταδεικνύονται τα επικίνδυνα χαμηλά αντανακλαστικά από την Αθήνα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.

Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.

Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.

Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται».

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!