ΣΟΚ! Αυτά λένε οι τουρκόφρονες δάσκαλοι για την Παιδεία στην Θράκη

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 12:58

Παρά το γεγονός πως «σφραγίστηκε» από τις ελληνικές Αρχές,

ο Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης συνεχίζει να εκδίδει ανακοινώσεις!

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καλεί τα μουσουλμανόπαιδα της Θράκης για τη «συνέχιση του τουρκικού πολιτισμού της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης».

«Για να πετύχετε, πρέπει να μάθετε πολύ καλά και τη μητρική σας γλώσσα, τα τουρκικά, και την επίσημη γλώσσα της χώρας μας, τα ελληνικά», προσθέτει η ανακοίνωση, η οποία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των πατριωτών της Θράκης, που ζητούν από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.

Οι τουρκόφρωνες καλούν τους γονείς των παιδιών να στείλουν τα παιδιά τους στα μειονοτικά σχολεία, τα οποία ελέγχονται προφανώς από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής!

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται προς τους δασκάλους ότι «ζητάμε να διδάξετε τη μητρική μας γλώσσα, τα τουρκικά, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε εσάς αναλογεί το μεγαλύτερο καθήκον για την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της μειονότητας και για τον εμπλουτισμό του πολιτισμού μας. Πιστεύουμε ότι για αυτόν τον σκοπό θα εργαστείτε θυσιαστικά. Να ξέρετε πως, εάν χρειαστείτε, εμείς θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας»!

Όπως μεταδίδεται, φορείς της Ξάνθης και της Κομοτηνής ενδέχεται να προσφύγουν κατά του τουρκόφιλου συλλόγου.

Θα ζητήσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», να διερευνηθεί κατά πόσο είναι νόμιμο, εφόσον έχει σφραγιστεί, να συνεχίζει να εκδίδει ανακοινώσεις.

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!