Άνοιξαν ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ κερκόπορτα στην Μακεδονία – Ξυπνήστε όλοι τώρα! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 12:18

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Την ώρα που Βορράς και Νότος λογομαχούν με αφορμή το ποδόσφαιρο (θυμηθείτε ΕΔΩ), ανοίγεται Κερκόπορτα μέσα στην Μακεδονία.

Προκαλεί ερωτηματικά η πρόσφατη ίδρυση φιλοσκοπιανής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στις Σέρρες, με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων  “ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ”». 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη ΜΚΟ υποστηρίζει ουσιαστικά πως οι γηγενείς Μακεδόνες στις Σέρρες, όπως και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι Έλληνες, αλλά ... Σκοπιανοί, μέλη της υποτιθέμενης μειονότητας “μακεντόνετς” που όπως υποστηρίζουν προκλητικά οι εγκάθετοι, εντός και εκτός συνόρων.

Παρότι στους καταστατικούς σκοπούς της «Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων», με πονηριά μιλούν αόριστα για «συστηματική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σερρών, με τη διάσωση, διατήρηση και προβολή των ιστορικών στοιχείων, της ντόπιας Γλώσσας, των εθίμων και παραδόσεων καικαταγραφή βιογραφιών χαρακτηριστικών προσωπικοτήτων», με σκοπό ΦΥΣΙΚΑ να εξασφαλίσουν το “ΟΚ” του Πρωτοδικείου Σερρών, η εφημερίδα τους «ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» μας λέει άλλα.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΣΜ:

«Σε όλα τα φύλλα υποστηρίζεται, με ιδιαίτερο σθένος, η ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας, εθνότητας και μειονότητας τόσο στην περιοχή των Σερρών, όσο και στη λοιπή Μακεδονία. Αυτή τη Γλώσσα που με μεγάλη προσοχή απέφυγαν να χαρακτηρίσουν ως «μακεδονική» στο καταστατικό τους, θέλουν να καταγράψουν, να διατηρήσουν και να διαδώσουν στους Σερραίους εντοπίους και όχι μόνο. Αν την χαρακτήριζαν ως «μακεδονική» κι όχι ως «ντόπια» Γλώσσα (όπως αναγράφεται στο καταστατικό τους) είναι βέβαιο ότι κανένα δικαστήριο δεν θα ενέκρινε την ίδρυση αυτού του Συλλόγου, καθώς η επίσημη θέση της Ελληνικής Πολιτείας είναι ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» Γλώσσα (ούτε εθνότητα, ούτε μειονότητα εντός Ελλάδος)».

Η ΠΟΠΣΜ σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της φιλοσκοπιανής ΜΚΟ.

Ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ και εκδότης της φιλοσκοπιανής εφημερίδας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η ΠΟΠΣΜ, είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Ιωάννης Πούνιος από την Ηράκλεια Σερρών, ο οποίος το 2016  στη διάρκεια Συμποσίου Μακεδονικής Παράδοσης και Ιστορίας στις Σέρρες. Σχολίασε δημόσια  πως : «και τα περιστέρια γνωρίζουν ότι εμείς οι ντόπιοι έχουμε σλαβική καταγωγή».

Μάλιστα, στις σελίδες της «ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» ο εκδότης της δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα της  Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με τα οποία επιχειρεί ν' αποδείξει  ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος.

«Eάν συνεχισθεί η αντιπαράθεση θα υποχρεωθούμε να δημοσιεύσουμε και άλλα (έγγραφα της ΕΥΠ), το ίδιο αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία για ύπαρξη Μακεδονικής Μειονότητας, Γλώσσας και Έθνους».

O κ.Πούνιος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του γνωστού και μη εξαιρετέου φιλοοσκοπιανού κόμματος “Ουράνιο Τόξο” και τακτικός αρθρογράφος του περιοδικού “ΝΟVA ZORA” που προπαγανδίζει ευθέως για ύπαρξη μειονότητας “Μακεντόνετς” στην Ελλάδα.

Η περίοδος που επιλέχθηκε να συσταθεί ξ εν λόγω φιλοσκοπιανή ΜΚΟ, δεν είναι ΤΥΧΑΙΑ.

Όπως γράφει ο εκδότης Ιωάννης Πούνιος:

«Το όνομα (της Μακεδονίας) πρέπει να το χαρίσουμε με ευχαρίστηση, ας μην είμαστε μικρόψυχοι και γραικύλοι».

Είναι πρώτη φορά που οι φιλοσκοπιανοί επιχειρούν επίδειξη δύναμης στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και ειδικά στις Σέρρες, που ο αγώνας των γηγενών Μακεδόνων στις αρχές του 20ού αιώνα υπήρξε καθοριστικός για την έκβαση του “Μακεδονικού Αγώνα”.

Τι θα γίνει Έλληνες; Θα εξακολουθούμε να βάζουμε το ποδόσφαιρο και τις ομάδες του σε πρώτη μοίρα;

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!