Περιπολίες κατοίκων στις ελληνικές πόλεις: Φτάσαμε σε αυτό το σημείο – Τι ακολουθεί; (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισσότερο «ευάλωτες» οι περιοχές πλησίον των μεγάλων αστικών κέντρων.

Ιδιαίτερα θορυβημένοι είναι οι κάτοικοι στα Πεύκα Θεσσαλονίκης από την δράση κακοποιών στοιχείων, με το αίσθημα ασφάλειας να έχει προ πολλού πάει…«περίπατο».

Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με το thestival, η μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής που αποτυπώνει ίσως με τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο την νέα εποχή τρόμου και αβεβαιότητας στους ελληνικούς δρόμους.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Φοβόμαστε για τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας. Τους βλέπουμε στην άκρη του δρόμου να καραδοκούν μέσα σε αυτοκίνητα ενώ άλλες φορές κινούνται πεζοί στα σκοτεινά σημεία της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Φοράνε κουκούλες, full face και καπέλα. Άλλες φορές είναι δύο άτομα και άλλες τέσσερα.

Καλούμε το 100 αλλά μέχρι να έρθει η Αστυνομία αυτοί εξαφανίζονται. Μέχρι τώρα φοβόμασταν μην διαρρήξουν τα σπίτια μας.

Τώρα φοβόμαστε μήπως μας ληστέψουν καθώς πηγαίνουμε στα σπίτια μας. Έχουμε μια ομάδα στο viber και σκεφτόμαστε μήπως ήρθε η ώρα να βγαίνουμε σε ομάδες να περιπολούμε στις γειτονιές μας».

Ως εκ τούτου οι πρώτες…περιπολίες κατοίκων της περιοχής αποτελούν γεγονός, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής πόλης.

Οι εικόνες μπορεί να φαντάζουν σε ορισμένους ακόμη και σήμερα πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, ωστόσο είναι η πικρή καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατομμύρια Έλληνες.

Δυστυχώς η τα Πεύκα Θεσσαλονίκης δεν είναι το μόνο παράδειγμα:

Όσο ακόμη η πλειοψηφία δεν έχει συνειδητοποιήσει την νέα πραγματικότητα, υπάρχουν εκείνοι που ανησυχούν για τα ακόμη χειρότερα που θα έρθουν στους ελληνικούς δρόμους, όπου ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε γωνία.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί