«Η Ελλάδα είναι μόνη της»: Η παραδοχή του ΝΑΤΟ για την ελληνοτουρκική κόντρα

Κυριακή, 15 Απρίλιος 2018 17:08

Επιβεβαιώνει το el.gr ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ,

ο οποίος σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu τονίζει πως η συμμαχία δεν πρόκειται να αναμιχθεί στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, «αδειάζοντας» όσους περιμένουν στην Ελλάδα να...βρουν στήριξη στους "ξένους εταίρους" , ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε μία κρίση ειλικρίνειας, ομολογεί τον διακοσμητικό ρόλο του ΝΑΤΟ σε ότι αφορά την ευαίσθητη σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, δύο χώρες που είναι μέλη της ίδιας συμμαχίας.

Το τελευταίο βέβαια δεν μοιάζει να...συγκινεί ιδιαίτερα την βορειοατλαντική συμμαχία:

«Προσδοκώ την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν σε κάποια θέματα σε διμερές επίπεδο, και στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δεν είναι μέσα στις προθέσεις του NATO να εμπλακεί ή να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση των διενέξεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω το γεγονός ότι οι πρωθυπουργοί και των δύο χωρών είχαν πρόσφατα μια τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου».

Η τοποθέτηση αυτή του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δικαιώνει απόλυτα το el.gr, που σε παλαιότερες αναφορές του προειδοποιεί ξεκάθαρα για την λανθασμένη αντίληψη που κυριαρχεί στην Ελλάδα ότι «οι ξένοι θα μας βοηθήσουν» .

Θυμηθείτε: Το σύνδρομο της..."ξένης βοήθειας": Για αυτό η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε πόλεμο με την Τουρκία

 

 

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!