Αυτή είναι η νέα Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo [video]

Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2017 10:21

Το νέο αγωνιστικό της Lamborghini, η Huracán Super Trofeo Evo 

αποτελεί την εξέλιξη της προ τριετίας Huracán LP 620-2 Super Trofeo και θα είναι το αυτοκίνητο που θα τρέχει στους αγώνες ενιαίου τύπου της εταιρείας, αλλά θα μπορεί να επιλεγεί και για διεθνείς αγώνες GT.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στο νέο αυτοκίνητο αφορούν το αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο του. Η κάθετη αεροδυναμική πίεση παραμένει η ίδια με του προηγούμενου αυτοκινήτου, αλλά η οπισθέλκουσα μειώθηκε κατά 8%, ανεβάζοντας συνολικά τις επιδόσεις, εγγυώμενη ότι το η Super Trofeo Evo θα είναι ταχύτερη στην πίστα.

Ένα νέο κεντρικό πτερύγιο προστέθηκε στο κάλυμμα του μοτέρ, προκειμένου να ομαλοποιήσει τη ροή του αέρα στο πίσω μέρος. Και συνοδεύτηκε από μια νέα εισαγωγή αέρα στην οροφή. Το ανθρακονημάτινο bodykit άλλαξε σημαντικά, σε σημείο που μόνο το πάτωμα, το εμπρός σπλίτερ και ο διαχύτης παρέμειναν τα ίδια.

Αλλαγές δεν υπάρχουν στον τομέα του κινητήρα που είναι ο ατμοσφαιρικός 5,2λιτρος V10, o ίδιος που χρησιμοποιείται και στη Huracán δρόμου. Η μόνη αναβάθμιση αφορά το νέο σύστημα εξάτμισης.

Η Huracán Super Trofeo Evo αποδίδει 620 άλογα που τα στέλνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού σασμάν X-Track με έξι σχέσεις. Συνολικά, οι αναβαθμίσεις έκαναν την Evo να γυρίζει στη πίστα της Monza σε 1’ 46” 3 που είναι 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερος χρόνος από του προηγούμενου αυτοκινήτου.

Η Lamborghini τιμολογεί τη Huracán Super Trofeo Evo σε κατάσταση ready-to-race από €235.000 προ φόρων και ΦΠΑ.

Πηγή Lamborghini, drive

Σχετική Ενημέρωση

loading...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο!